sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Siivouskammoista porukkaa(ko?)

Ompas ollut edellisen postauksen kommenttiboksissa hiljaista, vaikka jätin lukijoille suoria kysymyksiä. Ihmettelen, sillä on sentään hevosen hoitoon liittyvät kysymykset esillä. Olen aiemminkin kirjoittanut blogissani hevosten ja niiden ympäristön siisteyden tärkeydestä enkä ole saanut ainuttakaan kannanottoa.

Mistähän tämä johtuu? Eikö hevosten siisteys olekaan se polttavin aihe, josta keskustellaan? Minusta ainakin aihe on aivan liian vähän esillä. Siisteys vaikuttaa moneen asiaan, esimerkiksi hevosen viihtyvyyteen ja kavioiden kuntoon. Jossain jopa suositeltiin rappailemaan kavioita kaviokoukulla vähemmän ja panostamaan enemmän tarhojen siisteyteen, koska sädeurien kaivelu haurastuttaisi kavioainesta. En ole perehtynyt asian todenperäisyyteen sen tarkemmin enkä edes muista juttua kunnolla.

Eikö hevosalan ihmisiltä tosiaan löydy mielipiteitä hevosten ja niiden ympäristön siisteyteen liittyen? Eikö asiaa todella pidetä kovin tärkeänä? Vai ovatko hevosihmiset samoilla linjoilla kanssani, mutta eivät uskalla tulla tänne pätemään puhtauden tärkeydestä, koskaeivät itsekään pidä siitä huolta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)