tiistai 23. heinäkuuta 2013

Suosittele hyvää ötökkäloimea!

Ukko on alkanut nyt ihan viime aikoina reagoimaan todella voimakkaasti jonkun ötökän puremiin. Kesäkuussa kaikki oli mallillaan, mutta joku vasta heinäkuun puolella yleistyvä laji saa Ukossa aikaan allergisen reaktion. Sama juttu oli viime vuoden heinäkuussa. Silloin ötökänsyömät eivät vain olleet näin pahoja, koska Ukko ei ollut kunnolla laitumella.

Kokeilimme muutama päivä sitten sekoittaa kyytaplettaja Ukon iltapuuron sekaan, mutta ne eivät auttaneet. Päädyimme sitten siihen tulokseen yhdessä tallinpitäjä kanssa, että ainoa vaihtoehto taitaa olla ötökkäloimi. 

Pahalta näyttää, vai mitä? Nuo oireet ovat siis tulleet todella lyhyessä ajassa ja ne tuntuvat vain pahenevan. Patit eivät kutise ollenkaan niin paljon kuin voisi olettaa. Nyt olisi tärkeää, että Ukko saisi mahdollisimman pian avun tukalaan oloonsa. Tänäänkin poika jouduttiin ottamaan aiemmin sisälle, kun se oli niin hermona ötököistä. Ratsastuskaan ei onnistunut, kun Ukko vain taisteli ötököiden kanssa.

Voisiko siis joku suositella minulle ötökköloimea, joka on hyvin istuva, hengittävä ja suojaa ennen kaikkea tehokkaasti ötököiltä. Hinnankin tulisi mielellään olla aika edullinen. Asialla on kiire! 


17 kommenttia:

 1. Boett-loimet on tosi hyvälaatuisia ja paksuja. Toki ne ovat melko kalliita, mutta pitää ötökät todella hyvin loitolla.
  Toivottavasti löydät hyvän loimen ja Ukko pääsee ihottumastaan eroon ! :)

  VastaaPoista
 2. http://www.horze.fi/Horze-Eczema-allergialoimi/24812,fi_FI,pd.html

  VastaaPoista
 3. http://www.agrimarket.fi/Harraste_elaimet/hevoset/hevosen-varusteet/otokkaloimi/

  VastaaPoista
 4. Hui. Luulen että semmonen ihottumaloimi on paras, skinilläkin on semmonen ja se on kehitetty issikoille ym kesäihottumaisille. Niissä on hyvä istuvuus, kangas on hengittävää ja aika pehmeää, eikä semmosta verkkoa kuten perus ötökkäloimissa, kangas myös kuivaa helposti. Niissä on kuminauha kaulakappaleen päädyssä ettei ötökät kömmi loimeen sisälle, kaulakappale ja mahakappale yhdistyy etujalkojen välistä mahaläppään ja yhdessä tuo loimi on oikeasti suojaavin, kriittisissä paikoissa kuten mahaläpän sivuissa on kuminauhaa joka parantaa istuvuutta eikä ötökät pääse sinne sisälle.

  Meille tuommonen tavan hyönteisloimi (yleensä tehty pienestä verkosta) ois ihan hyödytön. Suosittelen mitä lämpimimmin siis juuriin ihottumaloimea. Meidän on kestänyt hyvin ja on arvoisensa.

  Pistä googleen hakusanaksi ihottumaloimi ja etsi edullisin. Paikallisesta hevosvarusteliikkeestä voi myös löytyä.
  Tämmönen on se meijän, ja huppu siis on erikseen:
  http://4.bp.blogspot.com/-MsOPm5ERdpc/UNjHRzPg1XI/AAAAAAAAAt8/skCrJodTYaM/s640/uusi_%C3%B6t%C3%B6loimi.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, tulipa outoja lauseita kun kirjoitin vaan nopeesti. Siis: kaulakappale ja mahakappale yhdistyy toisiinsa etujalkojen välistä menevällä kangaspalalla, jolloin loimi suojaa myös etujalkojen välin ja estää hyönteisiä kömpimästä kaulakappaleen alareunasta sisään (mm. mäkäräiset). Mahakappaleen ansiosta masun ympärille tulee osittain kaksikerroksinen kangas ja se suojaa vielä paremmin tuon alueen. Loimi vaikuttaa tosi mukavalta päällä ja se päällä voi olla niin kesähelteellä kuin sateellakin. Häntäläppä on myös niin pitkä, että häntä jää hyvin suojaan.

   Loimi on pään yli pujotettava ja siksi parempi kun kaulakappalekin on yhtenäinen, kaulakappaleen kiinnitysten välistä ei möngi mitään loimen alle. Tulee nyt vähän hajanaista tekstiä mutta on niin paljon seikkoja, joiden takia tää on niin ylivertainen :D.

   Jotenkin luulen että tuo monien käyttävä polyesteriverkko voi kankaana aiheuttaa ihoärsytystä, ainakin semmoselle herkemmälle hevoselle. Itse oon herkkäihoinen enkä tykkäisi polyesteriverkosta vasten ihoa, etenkin kun tuon pitää olla istuva, vähän makkarankuoren näköinen, jotta suojaa. Kaikista ikävintä on varmaan pitää löysää loimea jonka alle sitten mönkii kaikki eikä sitten loimen takia saa oikeen niitä huiskittua pois. Meillä ainakin nuo mäkäräiset on häirinneet Skiniä tosi paljon. Ja kaikilla on mielipiteensä, mutta hyönteisloimi ilman mahakappalettakin on minusta aika hyödytön laidunolosuhteissa :D.

   Jokohan riittää niin että hoksaat tämän saaneen 100pistettä ja papukaijamerkin meidän käytössä ;)?

   Poista
  2. K-Maataloudesta löytyy tuo teidän loimi. Olen miettinyt sitä. Se varmasti suojaisi hyvin ötököiltä. :)

   Poista
 5. En usko että nuo johtuu ötököistä vaan luulen että kyseessä on valkuaisaineallergia.
  Osalle hevosia tuoreen ruohon valkuainen voi aiheuttaa ihomuutoksia, yleensä nostattaa pieniä patteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukko kyllä on laitumella niin hermona ötököistä, että kävelee vain koko ajan niitä karkuun eikä malta syödä.

   Poista
 6. Tiiätkö mullekin tuli yhtenä vaihtoehtona mieleen jokin nokkosrokon tapainen... mutta ainakin se selviää loimittamalla, silloin tilanteen pitäisi rauhoittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkinhän se voisi olla. Hmm...

   Poista
  2. Äh, miten pöllö mä olen kun kirjoittelen vain nopeasti. Varmaan tajusitkin, että tilanteen pitäisi rauhoittua loimittamalla jos kyse on ötököistä :D! Mut nythän se rasvakin oli onneksi toiminut :).

   Tuo loimi suojaa tavallaan myös helteeltä, heppa ei oo koskaan vaikuttanut olevan sen kanssa kuumissaan kun se hengittää niin hyvin. Koskaan ei oo ollut hikinen :).

   Poista
  3. Niinpä. Tänään näkee häätäkö se ötököitä pois vai, onko Ukko laitsalla aivan yhtä hermona.

   Poista
  4. Siis häätäkö se voide ötököitä pois. :D

   Poista
 7. Löytyikö teille apu loimesta? Vai miten kävi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä ei olekaan ötökkäallergia (oireilee myös talvella), vaan oireet johtuvat todennäköisesti Ukon hormonaalisista ja aineenvaihdunnallisista ongelmista. Hyvällä hoidossa (mm. oikeanlaisella liikunnalla) heppa kuitenkin pysyy oireettomana. Jos iho alkaa kukkia, annamme ruunalle myös tarvittaessa hormoonitoimintaa tasapainottavaa tiosiinia.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)