Ukko

Ukko jouduttiin lopettamaan cushingin taudin takia 2.1.2017.Brother-In-Law eli Ukko on vuonna 2001 syntynyt noin 170cm korkea lämminverinen ravihevonen. Ukko lopetti raviuransa vuonna 2010, minkä jälkeen ruuna on toimittanut harrastehevosen virkaa.

Ukko on luonteeltaan täysi kymppi. Se on kiltti ja rauhallinen sekä älykäs ja rohkea hevonen, joka nauttii rapsutuksista ja erilaisista "aivopähkinöistä".Ukko on perusluonteeltaan positiivinen hevonen, jonka risukasaan paistaa aina aurinko. ;) Tarvittaessa henkilökunnalle kyllä osataan myös kertoa, jos jokin asia ei miellytä. Ukosta on pikkuhiljaa vuosien saatossa kuoriutunut esiin uusia puolia, joista esimerkkinä sosiaalisuus.

Ratsastaessa Ukko on nöyrä ja rauhallinen, mutta tarvittaessa siitä löytyy myös potkua vauhdikkaampaankin menoon. Ukko on herkkä niin istunnalle kuin ohjasavuillekin. Sitä on ratsastettu sekä kuolaimella että ilman. Jarrut löytyvät aina.

Ukko on hypännyt tähän asti ravissa ratoja, jotka koostuvat ristikoista ja korkeimmillaan 40cm pystyistä. Se osaa myös mennä ravipuomeja ja yksittäisiä puomeja laukassa. Tämän korkeampaa ei ole tarkoitus tulevaisuudessakaan hypätä, jotta Ukon jalat pysyisivät kunnossa. Ukon hyppytyyli on korkealta ja kovaa.

Ukon lempipuhaa on maastoilu ja temppuilu. Mieli lepää upeissa maisemissa, joita matkataan välillä niin rauhallisissa kuin vaihdikkaissa tunnelmissa. Ukko on koulutettu naksuttimille. Se osaa jo monenlaisia temppuja ja on nopea oppimaan niitä.
Löydät Ukosta videoita Youtubesta täältä.


2 kommenttia:

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)