perjantai 9. elokuuta 2013

Kaaren vaihtoa


Olin yhteydessä satulaseppään, ja hän oli sitä mieltä kuulemansa perusteella, että nykyinen satulamme on Ukolle joko liian suora tai/ja kapea. Hän kehotti kokeilemaan satulaan leveämpää kaarta. Ensin punaista ja sitten vaikka jopa valkoista, joka on levein kaari. Jos tämä ei auta, kaarevamman satulan ostaminen taitaa olla edessä.

Onneksi sain punaisen kaaren lainaan niin ei kaapit täyty ylimääräisistä kaarista. Voin siis halutessani ostaa kaaren itselleni, jos se on sopiva tai palauttaa takaisin omistajalleen.

Täysin käyttämätön punainen kaari on vielä pakkausessaan. Paketissa olevasta kuvasta näkyy etukaarien koko kirjo; keltainen on kapein, valkoinen levein.
Meiltä löytyvät kaaret. Ero ei ole kovin suuri, mutta pienikin ero leveydessä voi tehdä paljon.

Aukaistu satula.Toistaiseksi emme ole vielä saaneet hikijälkeä satulasta punaisen kaaren kanssa. Eilen oli sen verran viileä keli eikä Ukko pystynyt ravaamaan, joten hiki ei tullut. Kävimme eilen maastossa. Kentällähän Ukko on liikkunut todella nihkeästi ja nyökkäillyt päällään. Päätimme lähteä maastoon ottamaan suoralla reipasta ravia, koska nihkeys ja pään nyökkäily on saattanut johtua myös siitä, että Ukko ei ole ravannut pitkään aikaan emmekä ole uskaltaneet pyytää sitä kunnolla eteenpäin, jolloin Ukko haahuilee hitaassa ravissa. Teoria osoittautui kuitenkin vääräksi, kun Ukko nyökki myös maastossa päällään vasemman etujalan kohdalla.

En tiedä, pitäisikö tässä alkaa jo huolestua? Ukkoa potkaistiin noin kaksi viikkoa sitten. Käynti on ollut kaikean aikaa hyvää, mutta ravi on ajan mittaan huonontunut (lihas kipeytynyt tärehdyksestä jälkijunassa). Toisaalta, kyllähän sen itsekin tietää, että lihaksen paranemisessa menee aikansa.

Ajattelin vielä loppuun laittaa muutaman kuvan Ukon ja Ukon tarhakaverin uudesta tarhasta! :)

Kuva otettu portilta päin.

Kuva otettu portille johtavan "käytävän päästä".

Kuva otettu tarhan päädystä. Satu istuskelee portin luona.
Vaikka Ukko kaverineen oli ehtinyt olla laiduntamisen jälkeen tarhassa vain pari tuntia, huomasi selvästi, että ne olivat käpytelleet jo ympäri tarhaa. Ukko on selvästi vaeltajaluonne. Se liikkuu varmaankin tallin hevosista eniten, joten on hienoa, että se sai enemmän tilaa liikkumiseen. Ukon tarhakaveri ei liikkunut yksinään kovinkaan paljoa, mutta nyt se saa liikettä, kun se seuraa Ukkoa ympäri tarhaa. Voi olla, että Ukko ei jaksaisi tuollaista perässä kulkevaa kaveria 24/7, mutta nyt se tuskin hermostuu, kun päsee yöksi karsinaan omaan rauhaan. Toivon kovasti, että ruunat saavat pitää tarhan tulevaisuudessakin. :)

2 kommenttia:

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)