lauantai 14. syyskuuta 2013

Kokeilussa Trekker Master

Sanotaan näin, että odotukset olivat aika korkealla. Totuus paljastui kuitenkin hyvin pian satulan kyytiin istuttuani. Satula otti kiinni säkään. Ei puhettakaan, että raippa olisi mennyt sulvasti satulan läpi. Pyh... Ilmeisesti satulan etukaari on liian leveä, jolloin selkään istuessa satula painuu alas. Satulassa istuminenkin tuntui vaikealta, kun ei saanut selkää suoristettua vaan se vääntyi väkisin notkolle.

Satulan ja sään väliin mahtui 2-3 sormea ennen ratsastajan istumista selkään.
Ratsastajan istuttua selkään sään ja satulan väliin mahtui vajaa sormi. 

Takakaari näyttää ylikorostuneelta, kun satulan etuosa on painunut alas.
Tällä hetkellä on vähän auki, mitä lähdemme seuraavaksi kokeilemaan. Voisimme tilata Vanhalalta Trekker Classicin kokeiltavaksi. Trekker Classicissa siis on paljon säätövaraa, ja siksi se sopii mainiosti esim. koulutusvaiheessa olevalle hevoselle. Pääsisimme kunnolla kokeilemaan, että onnistuuko joustorunkoisessa istuminen. Myös rungoton Barefoot kutkuttelisi aika paljon. Katsotaan, mihin tilanne tästä kehittyy. Eräs satulamyyjä kertoi, että hänelle tulisi ensi viikolla myyntiin rungoton ja sovittiin, että hän soittelee sitten, millainen rungoton olisi kyseessä. Wintecin yleispenkkikin olisi tarkoitus puhdistaa huolella ja laittaa sitten myyntiin.

Ja joudumme jatkamaan edelleen ratsastusta ilman sopivaa satulaa.


8 kommenttia:

 1. Ai tuo satula olikin Flexible master. Vanhalalla on kahdenlaisia joustorunkoisia satuloita. Aivan perinteisen näköisiä joustorunkoisia eli Flexible-satulat. Ja sitten on trekker satulat, joissa on huippuhyvät säätömahdollisuudet. Tuo Flexible Master on Flexible Inspirationin edeltäjä.

  Teidän kannattaisi tosiaankin kokeilla Trekker-mallia, sillä niissä leveyden saa säädettyä sopivaksi ja pääsisitte koeratsastamaan kunnolla että tuleeko pomppulinnaefektiä liikaa vai ei. Tuosta nyt ei varmaan tullut hullua hurskaammaksi kun ei noin leveellä satulalla pääse oikeen ratsastelemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa satulassa kylläkin lukee Trekker. :D Myös myyjä sanoi: "Master on rakenteeltaan ja istumatuntumaltaan erilainen kuin nykyiset Trekkerit." Laitoin vielä tarkentavan kysymysvistin menemään. Olen vähän ulapalla.

   Voisimme varmaan tilata Vanhalasta Trekker Classicin kokeiltavaksi.

   Poista
  2. Ei minullakaan 100% tietoa ole, mutta noin olen ymmärtänyt :D. Näisä on vähän jokainen ulapalla ;)

   Minä ootan innolla semmosen säädettävän trekkerin sovituskokemuksia :D

   Poista
 2. En millään malta olla kysymättä että millanen se Freemax oli??

  VastaaPoista
 3. Saamme sen vasta keskiviikkona, joten pääsemme torstaina kokeilemaan sitä. Postaus tulee kyllä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muuten. Kokeilussa ollut Master on Trekker. Master-koulusatulan merkki oli Trekker aina vuoteen 2008 asti. Tuolloin perinteisen englantilaisen näköisten satuloiden merkiksi tuli Flexible, ja Trekkerit puolestaan ovat siitä lähtien tarkoittaneet niitä satuloita, joissa on säädettävä etukaari. Molempia merkkejä valmistaa sama valmistaja. :)

   Poista
  2. Aa, no en ihan hakoteillä ollut. nimet on siis muuttuneet :D. En malta odottaa millään että pääsette kokeilemaan sitä. Pari päivää enää :D!

   Poista
  3. Valitettavasti kokeilu siirtyy vielä päivällä eteenpäin, kun emme pääsekään tänään hakemaan satulaa. :/ Minäkään en malta odottaa! :D Toisaalta en halua herättää liian suuria odotuksia, jos se ei olekaan hyvä...

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)