sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Freemax rungoton satula

HUOMIO!
Kirjoitus poistui vahingossa ja yritän nyt kirjoittaa sen mahdollisimman samanlaisena uudestaan.

Koko komeus.

Jälkikäteen lisätty: Kyseessä ei olekaan aito Freemax vaan sen intialainen halpakopio.

Löytyiköhän Ukolle vihdoin sopiva satula? Ensimmäinen kokeilukerta ainakin vaikutti lupaavalta. Yritin nappailla ratsastuksesta kuvia, mutta ne eivät oikein onnistuneet, koska pihalla oli jo hämärää.


Sadun mukaan satulassa oli miellyttävä istua. Se ikään kuin muotoutui pepun alla ja lantio napsahti juuri oikeaan paikkaan. Samoin Wintecissä esiintynyt tuoli-istunta oli yllättäen kadonnut. Ukkokin liikkui reippaasti eteenpäin.

Kentällä pyörimisen jälkeen kävimme vielä maastossa juoksemassa, jotta satulasta saataisiin kunnon hikijäljet. Ne näyttivät sitten tältä:

Valaistus hieman hämää.


Selkäranka on jäänyt kuivaksi.


Satulan alla oli Barefootin erikoishuopa perustäytteellä. Lisäsin vielä itse täytettä retkipatjasta.

16 kommenttia:

 1. Onko satula ollut lopulta toimiva käytössä? Meille tämä mietinnässä koska iso pyllyinen ratsastaja ja lyhytselkäinen hevoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meidän kohdalla on toiminut varsinkin, kun hommasimme Hevoskuiskaajalta Heavy Duty -täytteet. Toki satula on vaatinut vähän täytteillä kikkailua, koska satula on suora ja hevosen selkä kaareva.

   Otathan huomioon, että Freemax on todella pitkä satula eikä siksi välttämättä sovi lyhytselkäiselle hevoselle.

   Poista
 2. Hei!
  Voisitko auttaa, etten kompastu nyt samaan kuoppaan..Miten erottaa halpakopio (intialaisen) freemaxin ja aidon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Eron huomaa, kun vertaa tarkasti aitoa Freemaxia (http://4.bp.blogspot.com/-xOCpycLUzP4/UlpHomx2fYI/AAAAAAAACIM/E7TdLU-LStQ/s1600/ss.JPG) ja kopiota (http://4.bp.blogspot.com/-yIBsoXwDM60/UkXYsbRbZ2I/AAAAAAAACFI/-95iKHeJSD4/s1600/ss.JPG). Kopio on huomattavasti "lelumaisempi" ja laatu on huonompi; jo ensimmäisen ratsastuskerran jälkeen meillä ainakin jäi satulaan kulumia. Lisäksi aidossa Freemaxissa lukee "Freemax", joka on sijoitettu takakaarelle.

   Toivottavasti tästä oli apua! :)

   Poista
 3. Et uskokaan miten paljon apua;) Kiitos kun vastasit nopeasti, nimittäin kuvan perusteella olin tekemässä juuri kauppoja tuosta kopiosta. Varmaan jos olisin päässyt ensin kokeilemaan livenä ko satulaa, niin olisin huomannut jotain, mutta halpoja satuloita ei lähetelläkkään koetteelle. Ja kaukaa ei tosiaan kannata kauppoja tehdä kuvien perusteella. Kiitos sinulle! Jatkan rungottoman etsiskelyä. Minulla ei ole niistä mitään kokemusta, mutta palo kokeilla sellaista on suuri.Kiitos muuten siitäkin, että olet jakanut kokemuksiasi blogissa. Toisen kokemuksista oppii/hyötyy toisetkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kommentoimisesta! :)
   ¨
   Lisää satulakokemuksia niin rungottomista, joustorunkoisista kuin rungollisista satuloista löydät seuraavasta osoitteesta: http://skyfighter96.blogspot.fi/

   Poista
 4. Mistä noita kopioita saa? Mulla olisi semmoiselle oikein erikoinen tarve ;-D

  VastaaPoista
 5. Moikka! Minkä kokoisen satulan tilasit? ja mikä teillä on normaalissa rungollisessa satulassa koko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kaupassa ei ollut kuin yhtä kokoa. Satulan varsinainen osa on aina saman kokoinen, mutta siihen voi vaihtaa eri kokoisia istuimia. Rungollisessa satulassa koko on ollut 17,5'.

   Poista
  2. Kyseessä on siis todella pitkä satula, mutta sen leveyttä voi säädellä etukaarella. :)

   Poista
 6. Moikka!
  Oliko tuo kopio teillä kokeilussa ihan sillä "normi" etukaarellaan? Meille ajelehti juuri samanmoinen maastohumppailua varten ja kovin tuntuu peruskaari kapoisalle. Teillä näkyis olevan ponikkaalla vastaava selkä kuin pian kotiutuvalla ratsullani, niin hyvä tulla kyselemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Nyt täytyy tunnustaa, etten ole täysin varma, mikä kaari satulassa oli, mutta luulisin, että se normaali.

   Poista
 7. Heipsan!! Olen katsellut itselleni kyseistä intialaista kopiota, tiedätkö mistä tuohon sitten saisi vaihtokaaria? Ja onko ollut vielä käytössä? :) Ei ole löytynyt rungollisista satuloista sopivaa, koska budjetti ei tuhansiin euroihin veny. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Ostimme Freemaxiin kaaret Horsepron nettikaupasta. En tosin ole varma, myydänkö niitä erikseen vai ainoastaan satulan kanssa. Kannattaa kysyä. Sain Facebookin kautta vastauksen todella nopeasti.

   Ostimme Freemaxin aitoversion, mutta ikävä kyllä se ei lopulta sopinutkaan Ukolle täytteillä kikkailusta huolimatta, koska sillä on niin suuri säkä. Olemme käyttäneet nyt puolentoistavuoden ajan Christin lampaankarvasatulaa, joka on toiminut hyvin ainoana satulana.

   Tsemppiä satularumbaan! :) Siihen saa kyllä rahaa ja aikaa kulutettua.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)