perjantai 2. elokuuta 2013

Tilannepäivitystä

Viime aikoina on ollut ns. monta rautaa tulessa. Aloitetaan vaikka ensimmäisenä siitä Pietin kurssista, joka on harmittavasti tältä vuodelta peruuntunut liian pienen osallistujamäärän takia. Tieto tuli valitettavasti liian myöhään kaviovuolukurssia ajatellen. Se oli heinäkuussa. Tarkoitus oli osallistua vuolukurssille, jos Pietin kurssi ei olisi järjestynytkään. Ei ole varaa osallistua kahdelle kurssille näin lyhyen aikavälin sisällä. Nyt jäi väliin sitten molemmat kurssit...

Iloinen uutinen on, että Ukon iho-oireilu on saatu kuriin laventeli-eukalyptusöljyn ansiosta. Tällä hetkellä öljyn laittamista on jo vähennetty ja sitä laitetaan vain tarvittaessa, jotta se ei menettäisi tehoaan. Täytyy sanoa, että öljy antaa aivan superhyvän suojan ötököitä vastaan!

Ennen - jälkeen

Ennen - jälkeen
Olemme myös veksallaneet taas satulan kanssa. En oikein tiedä, mikä siinä on pielessä vai, onko mikään. Meillä on tällä hetkellä satulassa sininen kaari (normaalia leveämpi), ja se tuntuu paremmalta kuin musta kaari (normaali). Ratsastajan ollessa selässä sinisen kaaren kanssa sään ja satulan väliin jää noin kolme sormea tilaa, mutta musta kaaren kanssa jopa neljä. Musta kaari tuntuu siis olevan vähän turhan kapea Ukolle ja jäävän siksi ylös. Raippa mahtuu menemään satulan ja ja selän välistä, vaikka keskeltä reitti on vähän ahtaampi (runko kaartuu ja on lähempänä selkää?).

Ratsastaessa takatoppaukset eivät irtoa selästä. Ne vain painuvat, kun ratsastaja istuu keventäessä alas. Joku oli sitä mieltä, että takapaneelien pitäisikin vähän myödätä.

Hikijälki onkin sitten se haasvampi juttu. En tiedä, mitä se tarkoittaa. Se on tummempi edestä ja takaa, jolloin keskelle jää valeampi kohta. Tämä näkyy selkeästi satulahuovassa, jossa huopa ei ole keskeltä hiostunut ollenkaan.

Punainen väri kuvaa hikijälkeä, joka satulasta jäi.

Tämä hikijälki tuli kesäkuussa. Silloin satulassa oli musta kaari. Satula ei ottanut kunnolla kiinni takaa.
Ajattelin soitella tänään satulasepälle, ja kysyä ammattilaiselta, mitä tuo jälki oikein tarkoittaa. Ukko onneksi alkaa pikkuhiljaa innostua ravaamisesta. Lihas alkaa ilmeisesti vetreytyä potkun jäljiltä.

5 kommenttia:

 1. Hienoa että Ukon iho-oireilu on saatu hoitoon. Mutta voi miten harmi onkaan että se Pietin kurssi peruuntui, minäkin oikein odotin teijän kokemuksia sieltä.

  Nuo hikijäljet on kiehtovia ja mielenkiintoisia. En niistä paljon tiedä mutta aina voin heittää arvailuja. Kuiva alue voi kertoa joko painepisteestä tai siitä, että alue on kokonaan ilmassa. Etenkin jalustinkoukkujen kohdalle tulee klassisesti ainakin meillä kuivat läntit silloin kun satula ei jaa painetta tarpeeksi hyvin. Toisaalta selkärangan alue on toki kuiva, ja siihen ei kohdistu siten painetta. Tulee mieleen onko rungon malli (kaarevuus) sopiva... Tulee mieleen kaks vaihtoehtoa: Olisko teidän satula liian suora, jolloin se pureutuu eestä ja takaa liikaa muttei kunnolla keskeltä. Tai vastaavasti liian kaareva, jolloin keskellä oleva kuivampi alue tarkottas painepistettä.

  Odotan innolla mitä satulaseppä sanoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen miettinyt, että runko olisi Ukolle jotenkin epäsopiva. Pitää soitella ammattilaiselle!

   Poista
  2. Ihanaa että teillä on ihminen jolle voi soittaa, täällä susirajalla ei oo käytössä satulaseppää joka ottaisi kantaa.

   Poista
  3. Soittaa ainakin voi, mutta on täälläkin aika vaikea saada satulaseppää käymään paikanpäällä.

   Poista
 2. Lissu Uusi-Illikainen (Satulapalvelu Hirnakka) kiertää ahkeraan Muhos,Oulu alueella.. 30€ maksaa käynti..

  VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)