torstai 27. joulukuuta 2012

Jouluun on taas vuosi aikaa

Miten se aika meneekään aina niin nopeasti? Tuntuu, että hetki sitten odotin kuumeisesti, että kalenterin kuukausi vaihtuu joulukuuksi ja nyt joulu on jo mennyt. Kuulostaa aika masentavalta, mutta onneksi on vielä lomaa jäljellä puolitoista viikkoa.

Tallilla on tullut vietettyä kiireetöntä aikaa rapsakassa pakkasessa. Kävelyttelyä, maastakäsittelyjuttuja, rapsuttelua ja hauskanpitoa jalkapallon merkeissä. Ukko on myös saanut nauttia jouluglögistä (melassivesi), piparista, omenoista ja leivistä tavanomaisen ruuan lisäksi. :)

Ukolle on taas ilmestynyt patteja kuten viime talvenakin. Silloin ne ilmestyivät ensin vasemmalle puolelle kaulaan ja niitä oli aluksi hyvin vähän. Ne kutisivat ja Ukko hankasi itseään, jolloin kaulan alkoi kaljuuntua. Lopulta nämä finnin tapaiset patit levisivät kaulalta mahaan asti (mahassa vain siellä täällä, kaulassa ryppäissä) ja pikkuhiljaa myös oikealle puolelle. Kun kesä tuli, patit hävisivät taas pikkuhiljaa.

Nyt nämä patit ovat taas räjähtäneet päälle. Patteja on sekä oikealla että vasemmalla puolella, mutta tällä kertaa niitä ei löydy juurikaan kaulalta vaan selän, vatsan ja pepun kohdalta. Ne kutisevat, mutta karva ei ole kaljuuntunut. Patit ovat kuivuneita rupia ja iho niiden ympärillä hilseillee. Lisäksi harjan tyvi kutisee ja sekin tuntuu hilseilevän. Mikähän asia voisi yhdistää tätä ja viime talvea? Onko muilla ollut samaa ongelmaa tai kuullut sellaisesta? Vai kenties ehdotuksiä, mistä nämä finnit voisivat olla peräisin?

Meillä kävi jo mielessä, että voisivatko nämä iho-ongelmat johtua loimituksesta, sillä viime talvenakin patteja alkoi ilmestyä, kun kovat pakkaset tulivat ja Ukkoa piti loimittaa päivittäin. Silloin Ukon loimessa oli kaulakappale (silloin patteja eniten kaulalla) ja nyt loimessa ei ole kaulakappaletta (kaulalla ei nyt juurikaan patteja). Voisiko iho jotenkin muhia loimen alla tai toinen vaihtoehto iho ei saa tarpeeksi auringonvaloa? En toisaalta usko ainakaan ensimmäiseen, koska Ukko kuitenkin on suurimman osan vuorokaudesta ilman loimea.

Nyt on muutenkin tilanne se, että Ukko pitää taas totuttaa olemaan ilman loimea, koska sitä on nyt kuumeen jälkeen loimitettu joka päivä kolme viikkoa. Ukko alkaa olemaan taas kunnossa, joten katsotaan, miten totutus toteutetaan...

Mitä nyt ruokintaa tulee, niin Ukko ei saa juuri ollenkaan väkirehuja, joten se ei ainakaan yhdistä viime ja tätä talvea. Voisiko Ukko olla allerginen heinän säilöntäaineelle? En usko tähänkään, koska Ukko söi aiemmalla tallillaan (ainakin muistaakseni) säilöheinää eikä sillä ollut siellä patteja. Lisäksi, miksi patit tulisivat vasta talvella, jos Ukko kuitenkin on syönyt koko ajan säilöheinää?

2 kommenttia:

  1. Hankala sanoa, ei tule kyllä mitään mieleen mitä tuo voisi olla, ainot että jokin ihon sieni tai ihottuma. Syyhän se pitäisi löytää, jotta pääsisi hoitamaan syyn eikä oireita, mutta oletko oireisiin kokeillut vaikka pioneerin tuotteita hoitoon? tai Hexocililiä. Pioneerilla kai myös tuotteita joita voi käyttää ilman että alueita tarvitsee pestä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole sieni, näyte on nimittäin otettu. Ollaan käytetty mehiläisvahaa sisältävää voidetta, joka auttaa lähinnä kutinaan.

      Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)