sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Ärsytys

Olen tänään lueskellut tylsyyttäni muutamia hevosblogeja ja nyt täytyy kertoa, etten halua lukea enää yhtäkään mielipidekirjoitusta hevosten pitoon liittyen. Olen kertakaikkiaan niin turhautunut niihin. Tuntuu olevan niin kahta eri äärilaitaa hevosten hoidon suhteen, että on kamala taistelu siitä, mikä onkaan oikea tapa pitää hevosia.

Annettaisiin kaikkien hoitaa hevosensa omalla tavallaan kunhan se ei mene eläinrääkkäyksen puolelle. Toki voi olla hieman kyseenalaista, jos hevosta esimerkiksi loimitetaan lämpimällä kesäsateella vuorellisella sadeloimella. Joka tapauksessa eiköhän maailmassa ole paljon huononmmin kohdaltuja elukoita, ettei tarvise netissä kinastella, onko se toppaloimen pitäminen alle kymmenen asteen pakkasella ok vai ei.

Olen hyvin pahollaini äskeisestä ajatusten purkamisesta, mutta oli vain pakko saada purkaa kiukutusta... Kävin tänään tallilla ja Ukko oli taas oma suloinen itsensä. :) Kuumeen aikana se oli tietysti apaattinen. Sillä on kuitenkin edelleen ripulia ja jalat turvoksissa, joka kuulemma kuului täälläpäin riehuvan taudin kuvaan. Toki jalkojen turvotus johtuu myös siitä, että se seisoi kuumeen takia kaksi päivää karsinassa ja se ei ole nyt päässyt liikkumaan. Tänään Ukko oli jo pidempään ulkona ja luulen, että se saa olla jo ylihuomenna ihan normaalisti koko päivän ulkona.

Ukko on kyllä oikea suloisuus. Tänäänkin piti niin kovasti rapsuttaa korvasta ja kaulasta ja hännän alta ja mistä lie! :D Odotan edelleenkin innolla, että Ukko saisi sen tarhakaverin. En ole nyt pitkään aikaan hiillostanutkaan tallinpitäjää aiheella. ;) No ei vaiteskaan! Hänellä oli kyllä kuulemma monenlaisia suunnitelmia päässään kuukausi sitten, mutta ainakaan vielä ei ole mitään tapahtunut. Eiköhän asia ole kuitenkin hoidossa.

Ukko on kyllä viihtynyt tosi hyvin yksinkin, mutta näen silti tarhakaverin tärkeänä osana hevosen hyvinvointia. Onneksi tarhat ovat niin lähekkäin, että se pystyy helposti koskettamaan tarhanaapuriaan.

Ja odotan myös innolla kesää. Lämpöä, vihreyttä, lomaa, pyöräilyä tallille, kengättömyyden kokeilua, maastoilua aurinkoisessa ilmassa, pidempää ulkoiluaikaa Ukolle laitumella. Ihanaa! :) Laitumella Ukko varmaankin pärjää laumassa, kun sen ei tarvitse syödä samalta heinäkasalta muiden hevosten kanssa. 

Laitumella. :))
 

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti en keskustelullani kanssasi edesauttanut tätä ärsytystä, minulle se vain on semmoinen inspiroiva aihe ollut nyt haastella eri ihmisten kanssa ja koin että meillä on taustalla niin paljon yhteisiä ajatuksia että siitä voi jutella.

  Se on totta että aina löytyy huonommin kohdeltuja eläimiä tai siis suorastaan rääkättyjä, aina voi suhteuttaa "ongelmia" tällä tavoin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskustelumme ei aiheuttanut ärsyyntyneisyyttä vaan tosiian hevosblogien (joiden lukiana en edes välttämättä ole) mielipidekirjoitukset, joista sitten taistellaan kommenttiboxsissa. :)

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)