maanantai 9. heinäkuuta 2012

Sydämmen tykytyksiä

Menimme tänään hyvissä ajoin ennen kymmentä tallille. Hoidimme Ukon hyvin odottaessamme satulaseppää, joka tulikin myöhässä satula-auton hajoamisen vuoksi. Eipä tuo haitannut! Sai ihan rauhassa vain keskittyä Ukon kanssa touhuiluun. Kun satulaseppä saapui paikalle, hän otti Ukon selästä mittoja ja toi kokeiltavaksi Wintec -estepainotteisen yleispenkin ja Wintec -yleispenkin. Molemmat ovat synteettisiä ja niissä on ilmapaneelit. Alunperin satulaan oli tarkoitus investoida 300-400 euroa, mutta nyt satulalle tulee hintaa jo yli 700 euroa! Päädyimme tuohon normi yleispenkkiin, mutta satulasepällä oli vain nahkaversio siitä, joten hän joutuu tilamaan sen Tampereelta. Saamme satulan tällä viikolla.

Uusi satula


Annoimme Hubertuksen myyntiin satulasepälle. Isabell Werthiä hän ei huolinut, koska se on jo liian kulunut. Laitoin sen sitten myyntiin nettiin ja tämän päivän aikana on tullut jo 5 ostajaehdokasta! Hubertus on ollut netissä myynnissä jo yli 2 kuukautta ilman yhtäkään kyselyä. Koulusatulamme lähtee uuteen kotiin postissa, kun saamme uuden yleissatulan.

Ihmettelette varmaan nyt, mistä otsikko johtuu. Lähdin ennen kolmea kissani Sirun kanssa kävelylle ja yhtäkkiä se hyökkäsi pusikkoon kuten se yleensäkkin tekee. Siru pysyi viiden sekunnin ajan paikoillaan ja hyökkäsi uudestaan eteenpäin. Sitten se perääntyi ja jäi tassu koholla istumaan. Säikähdin heti, että "nyt sitä on purrut käärme". Kaappasin kissan syliini ja juoksin ovelle huutamaan vanhempia. Siru aloitti kamalan vonkunan ja se meni maakulleen. Oikea etutassu oli niin kipeä, ettei siihen pystynyt koskemaan. Äiti soitti eläinlääkäriin ja sieltä käskettiin antaa kyypakkauksesta lääkettä. Siinä oli oma hommansa saada Sirulle tapletti suuhun. Eläinlääkäristä annettiin aika puoli viideksi, mutta, jos kissalta menisi taju, se täytyisi tuoda heti vastaanotolle.

Vahdin Sirua se makoillessa matolla. Sen hengtys oli tiheää ja se oli aivan veltto. Oikea tassu turposi puolta isommaksi kuin vasen. Eläinlääkärin luona Siru alkoi jo hieman virkustua, mutta se piti kauheaa ääntä, kun lääkäri tutki se etutassua. Karvatkin jouduttiin tassusta ajamaan pois. Kainalosta löytyi punainen jälki, mutta ei kyyn hampaita vastaavaa jälkeä. Eläinlääkäri kirjoitti reseptin antibitille ja kipulääkkelle. Yhteyksissä tulisi olla, jos tilanne muutttuu huonompaan suuntaan.

Hyi, kun säikähdin! Ehdin jo miettiä, että nytkö sillä katilla henki menee. Onneksi ei ja vain säikähdyksellä selvittiin. Eiköhän se lepo paranna; Siru on nytkin nukkumassa.  

Toipilas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)