maanantai 23. heinäkuuta 2012

"Huolettomat ovat hevosettoman päivät" - Vai miten se menee?

Ukko oli tänään ratsastaessa ihan omituinen. Käynti tuntui selkään ihan normaalilta, mutta ravi oli aikamoista hapuilua erityisesti vasempaan suuntaan. Ravi pysyi vaivoin yllä ja Ukko hiljensi käyntiin kaarteissa. Varsinaista ontumista ei ollut havaittavissa. Siinä sitten saa pohtia, että, onko kyseessä laiskuus vai kipu. Pitäisikö patistaa eteenpäin vai lopettaa ratsastus siihen. Päädyin sitten ratsastamaan vielä jonkin aikaa käyntiä ja ravia ja lopetin sitten, koska minua ahdisti ihan hirveästi, että Ukkoon ehkä sattuisi ja minä ratsastaisin siitä huolimatta.

Ratsastuksen jälkeen tarkistin jalat huolella. Ei ollut turvotusta, lämpöä, haavoja tai kosketusarkuutta. Venyttelin kaikki jalat eikä silloinkaan ollut huomattavissa eroa tavanomaiseen. Vein Ukon sitten laitsalle, missä se käyttäytyi ihan normaalisti. Ei siis pyrkinyt kauemmas laumasta omiin oloihinsa apean näköisenä.

Huomenna pitää katsoa tilanne uudestaan. Voi olla, että ylireagoin ja kyseessä on väärä hälytys. Käytökselle voi olla monia syitä esim. se, että Ukolla on ollut nyt pari päivää aika kevyttä liikuntaa (toisena päivänä ei ollenkaan). Lisäksi herra oli karannut aamulla ja juossut pitkin peltoa melkein puoli tuntia. Epätasaisella  ja pehmeällä pellolla se on voinut hyvin kipeyttää jalkansa tai sitten juokseminen vei siltä kaikki mehut. Ukko ei ole koskaan karkaillut "huvikseen". Jos se on karannut, se on johtunut siitä, että se ei ole halunnut esim. mutaiseen tarhaan. Ehkn se ei nyt halunnut laitsalle ötöiköiden syötäväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)