maanantai 30. heinäkuuta 2012

Pitäiskö tässä olla helpottunut olo?

Mistä tässä nyt aloittaisi? Hieroja kävi ja hieroi Ukon läpikotaisin. Lihakset olivat oiken hyvässä kunnossa ja Ukko venyi mainiosti. Kannattaa venytellä niitä hevosia! Aloitimme Ukon venyttelyn sen takia, jotta se ei kipeytyisi, kun se aloitti niin vasta ratsastusuransa. Venyttelyjä kuitenkin suositellaan tehtävän kaikille hevosille ja muutama kerta silloin tällöin ei riitä. Ukossa venyttely on saanut aikaan selvästi vain positiivisia muutoksia. Se on kyllä niin notkeaa poikaa, että! :D

Elikkä, elikkä... Hieroja hieroi Ukon ja oikeastaan ainoa paikka, josta se arkoi oli lanne. Sieltä kuulemma lähtee/kulkee hermostoja takajalkoihin. Vaiva on hyvin yleinen ruunilla. Hieroja antoi homeopaattiset lääkkeet käyttöohjeineen ja neuvoi liikuttamaan normaalisti. Jos tilanne ei muutu tai menee pahempaan suuntaan, on syytä olla yhteyksissä.

Hieroja huomautti Ukon kavioista, jotka ovat levinneet. Erityisesti etukaviot. Hän suositteli kysymään kengittäjältä, miksi ovat tuollaiset. Pidemmän päälle kavioista voi pahimmassa tapauksessa loheta puolet pois. Lisäksi kaviot ovat kasvaneet kauhean pitkiksi ja kengät alkavat pian painaa säteeseen, vaikka kengityksestä on vain noin viisi viikkoa.

Toivottavasti lääke vaikuttaa ja Ukko sekä sen kaviot saadaan taas kuntoon. :) Näitä "kriisejä" ja ongelmia on ollut tämän vuoden aikana enemmän, kuin laki sallii. En ymmärrä, miksi viime vuonna ei ollut mitään ja yhtäkkiä uuteen vuoteen kääntyessä kaikki mahdollinen kaatuu niskaan. Sentään Ukon kaulan patti ja ryhäelmä ovat kovaa vauhtia paranemassa. Pitää ajatella niin, että huonomminkin voisi mennä. Toivottavasti päästään pian taas takaisin normaaliin rytmiin ja epäonninen kausi alkaisi jo hellittää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)