tiistai 24. heinäkuuta 2012

Ei muutoksia

Tänään ratsastaessa ei ollut tapahtunut muutoksia eiliseen. Käynti tuntui edelleen selkään ihan normaalilta. Ukko oli haluton ravaamaan ja vasempaan kierrokseen se hiljensi käyntiin kaarteissa/käännöksissä. Otin nyt myös laukkaa ja se nousi vaivatta, mutta se oli aikamoista kaahausta ensimmäisellä nostokerralla. Viimeisen noston aikana Ukko kuitenkin kaatui. Se on ennenkin kompuroinut etujalkojensa kanssa, mutta tällä kertaa se ei ehtinyt tehdä korjausliikettä vaan ns. sukelsi kentän pintaan. Minä lensin kaulan yli ja nousin heti ihmeissäni katsomaan, että, mitä oikein tapahtui. Ukkokin kompuroi ylös ja se oli päästä häntään aivan hiekkainen. Jopa sen suussa oli hiekkaa.

Talutin Ukon talliin. Kuolaimissa ja satulan alla oli hiekkaa, joten riisuin ne.  Päätin sitten juoksuttaa Ukkoa loppuverkaksi, sillä en jaksanut enää harjata sitä ja pukea varusteita päälle. Liinassa Ukko käveli rennosti; mielestäni ihan normaalisti. Otin kumpaankin suuntaan ravia, mutta en huomannut merkittävää eroa tavalliseen. Sen nostaminen vain oli paljon työläämpää. Maiskutin ja huidoin useita kierroksia, ennen kuin se nosti ravin.

Tallissa tarkistin jälleen kerran jalat, mutta ei ollut lämpöä, turvotusta, haavoja tai kosketusarkuutta. Vasemman jalan sisäpinnalla oli karvaton punainen pikkurillin pään kokoinen "läntti", jota Ukko ei kuitenkaan arkonut yhtään. Kummissakin takasissa oli nestettä kuten on ollut muutenkin nyt laiduntamisen ja todennäköisesti kauran lisäämisen takia.

Venyttelyt sujuivat syöpäläisistä huolimatta normaalisti. Vasemman etujalan eteen vetämistä se kuitenkin arkoi. Jalka alkoi tärisemään ja Ukko veti sen pois. Tuo käytös taas viittaisi selkäkipuihin, koska se liike venyttää selkää.

Tilasin hierojan ja hän tulee ensi maanantaina. Katsotaan meneekö homma ohi jo ennen sitä. Ukko pitäisi joka tapuksessa hierottaa. Soitan eläinlääkärille tarvittaessa vasta hierojan käynnin jälkeen. Tietysti aiemmin, jos tilanne pahenee. Ukkohan tosiaan karkasi eilen pellolle ja se on voinut ihan hyvin vain veneyttää esim. jalkansa. Ihmisilläkinhän saattaa olla joku paikka kipeänä eikä kuitenkaan heti hyökätä lääkäriin.

P.S. Kiinnostaisiko teitä kysymyspostaus?

Parane pian! :)

2 kommenttia:

 1. Hyvä että sait hierojalle ajan, harmi, että se rupesi nyt tuollatavalla "jäykistelemää" :S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :/ Meille tulee perjantaina kengittäjä vaihtamaan ainakin toisen etukengistä (kulunut edestä paljon, kun ei viimeksi vaihdettu kuin takakengät) ja hän tarkistaa samalla kaikki kaviot, eettä löytyykö sieltä mitään, joka voisi aiheuttaa viime päiväisen käytöksen.

   Tänään Ukko saa lepopäivän. Mitä sitä suotta käydä kävellyttämässä, kun se joka tapauksessa liikkuu laitumella. Käynti oli sielläkin ihan normaalia, mutta ravi vähän sellaista jäykähköä.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)