maanantai 16. heinäkuuta 2012

Miksi kirjoitan blogia?

Tämä on hyvä kysymys. Minulla on jo päiväkirja ja tallilla Ukon oma vihko, joihin molempiin kirjoitan ajatuksiani. Ukon vihkoon tietysti ajatuksia ratsastuksesta ja Ukosta ja päiväkirjaan kaikkea mahdollista taivaan ja maan välillä. Miksi siis kirjoitan vielä blogia, joka toimii tavallaan yhdenlaisena "päiväkirjana"?


Olen huomannut, etten pysty kirjoittamaan tänne yhtä vapautuneesti kuin esim. päiväkirjaan. Tuntuu, että jollan tavalla "lukkiudun" ja saan kirjoitettua vain lyhyitä tekstejä. Ehkä se johtuu siitä, että mietin liikaa, mitä kirjoitan ja kuinka saisin asian selitettyä nätisti yhteen lauseeseen enkä vatvoisi asiaa monessa lauseessa. En tiedä, pidättekö kirjoitustyylistäni. Tekstin liika miettiminen taas johtuu varmaan siitä, että blogi on julkinen, jolloin haluan, että teksti olisi siistiä ja helppolukuista lukijan kannalta. Varmaan sekin olisi aika huono juttu, jos kirjoittaisin kuten päiväkirjaan. Kaikenlaiset asioihin viittaukset ja puhekielinen pölinä karkottaisivat lukijat, kun he eivät ymmärtäisi tekstistä mitään. Päiväkirja onkin vain minua varten ja ymmärrän sen vuosiakin vanhoja tekstejä.Syy, miksi kirjoitan blogia on lukijat. Minusta olisi ihanaa olla vuorovaikutuksesta teidän kanssanne, mutta kommentteja on tullut aika vähänlaisesti. Aina, kun menen katsomaan blogiani odotan kommentteja. Monille taas kirjoittaminen on se juttu ja lukijat kommentteineen vasta se toinen asia. Minulla taas menee juuri toisinpäin, mutta, jos haluan lukijoita ja kommentteja, minun täytyy myös kirjoittaa mielenkiintoisia postauksia.

P.S. Tein uuden ulkoasun. Krtokaa ihmeessä mielipiteenne! :)

5 kommenttia:

 1. Minusta kirjoitustyylisi on mukavan selkeä :) Kuvia on ollut sopivasti ja blogia on kiva lukea. Uusi banneri on parempi kuin edellinen, mutta ehkä hieman huolimattomasti leikattu nuo kuvat. Teidän touhuja on ollut kiva seurata täältä, joten jatka ihmeessä bloggaamista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tein nyt uuden ulkoasun, joten kerro ihmeessä, mitä mieltä olet tästä. Mielestäni se on ainakin kesäisempi.

   Poista
 2. Mukava kesäinen ulkoasu ja banneri (vaikka kaipaankin siihen vielä niitä korvia ;) -joita, kuten kerroit, ei ollut tuohon kuvaan sattunut). Varmasti onkin hyvä, ettei kirjoita nettiin kuten yksityiseen päiväkirjaan ja olet löytänyt hyvän tasapainon siinä mitä kerrot ja mitä et.

  Lukijat ovat aina vähän mysteeri, heppablogeja on niin paljon, että monillakaan ei lukijoita ihan hirveästi ole. Sitten pitää vain tyytyä siihen, minkä paljon lukijoita sattuu "siunaantumaan". Ja toisaalta vanhasta blogista ei varmaan vielä ole kaikki ehtineet kirjautua tänne vanhaan. Minä aloin seurailla blogiasi koska minua kiinnostavat eritoten lämminveriset. On hauska kuulla onnellisia tarinoita hevosista, jotka saavat mahdollisuuden jatkaa elämää ammatinvaihdoksen myötä :).

  Olit pyytänyt kutsua blogiini, mutta en löytänyt sähköpostiosoitettasi. Tarvitsen sen voidakseni kutsua sinut lukijaksi. Laitatko sähköpostisi vastaukseksi tähän kommenttiin tai sähköpostiin bessie5@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen vain itse tykästynyt tuohon bannerissa näkyvään kuvaan, että korvien puuttuminen ei minua haittaa. Pitää yrittää napata Ukosta sellainen kuva, jossa sen korvat näkyvät. :) Banneri on mielestäni hyvin toteutettu siihen nähden, etten ole niitä aiemmin tehnyt.

   Pyysin tosiaan. Suoraan sanottuna en ole edes varma, onko minulla sähköpostia! :D Asia pitää tarkistaa.

   Poista
  2. Hyvän bannerin onnistuit tosiaan sommittelemaan :). Se on yllättävän vaikeaa.

   Käsittääkseni sähköpostin tarvitsee bloggerinkin kautta.. en ole ihan varma :), mutta luulisin, ettei bloggeriin saa blogia ellei ole jonkin sortin sähköpostia :).

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)