sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Ukon venyttelyt

Sain vihdoin kuvattua Ukon venyttelyt talteen. Harmillista, ettemme ole alusta asti kuvanneet niitä, sillä olisi mukava katsoa jälkeenpäin, miten Ukko on kehittynyt. Kyllä meiltä löytyy muutamia yksittäisiä pätkiä esimerkiksi etujalan vetämisestä eteenpäin, mutta niitä ei ole tällä videolla.

Ukko on notkea. Tuntuu kuin kaikki venytykset onnistuisivat liian helposti ja jalkaa voisi vetää äärettömiin. Totuus on kuitenkin se, ettei Ukko yksinkertaisesti pysty enempää venymään. Nyt, kun Ukko ei vielä osaa tai edes pysty kulkemaan oikeassa työasennossa ratsastaessa, venyttelyiden tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Ukko kipeytyy huomattavasti vähemmän ja näin liikkuminen on miellyttävämpää. Ennen venyttelyiden aloittamista Ukon selkä oli aivan jumissa ja niska tukossa.

Videon musiikki on Serranon perhe -sarjasta. Seurasin sitä kahdeksan vuotiaasta lähtien ja, Serranon perhe on yksi suosikkisarjoistani. Olen oppinut espanjan kielestä hyvin paljon, ja sanastoni onkin oikeasti hyvin laaja. Laajempi kuin saksassa ja lähes yhtä laaja kuin ruotsissa, vaikka olen kuitenkin opiskellut näitä molempia kieliä useamman vuoden. Vanhemmalla iällä olen alkanut itsenäisesti opiskelemaan espanjaa, jotta osaisin myös muodostaa lauseita oppimistani sanoista ja kertoa itsestäni. Tällä hetkellä osaan ihan perusasiat.
5 kommenttia:

 1. Voi, hän on niin rauhassa siinä :)

  Meidänkin PITI aloittaa venyttely, mutta kuinkas kävikään - unohdin kaikki venytykset joku puoli minuuttia sen jälkeen, kun hieroja ne minulle näytti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukko tykkää varsinkin tuosta hännästä vetämisestä. Se onkin aika vasta käyttöön otettu venytys. :) Ukon oikean takasen polviniveleen on potkaistu lähes vuosi sitten, ja se ei anna sitä niin hyvin venytettäväksi kuin toista takastaan. Videolta näkeekin, kuinka Ukko nykäisee eteen vedetyn jalan takaisin.

   Nyt vain opettelemaan tuolta videolta ne venytykset! ;) Hännästä vetäminen on ainakin ihan helppo venytys, jos vain hevonen antaa sen tehdä. Kyseinen venytys venyttää tehokkaasti selän lihaksia.

   Poista
  2. Voisin joskus tehdä "Venyttelyiden alkeet" -videon ja neuvoa siinä, miten eri venytykset tehdään jne. :D Videon voisi katsoa monta kertaa, jolloin ohjeet eivät pääsisi unohtumaan. ;)

   Poista
 2. Tosi kiva video ja tosiaan Ukko on notkea :). Kyllä se ylläpitää liikkuvuutta ja vetreyttä hyvin :). Meilläkin venytellään joka päivä :). Jumpista on tarkoitus tehdä myös postaus jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että muutkin jaksavat ja ehtivät venytellä. :)

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)