lauantai 12. tammikuuta 2013

Muutoksia ruokinnassa

Ukko on syönyt tähän saakka heinää, vähän kauraa ja viisi porkkanaa päivittäin. Viime aikoina kauran määrää on kuitenkin pikkuhiljaa lisätty, jotta Ukko saisi ratsastukseen lisää pontta. Maneesissa ratsastaessa siitä on tullut mukavan energinen, mutta maastossa ei meinaa uskaltaa edes laukata, kun jarrut eivät meinaa toimia. Kauran lisääminen loppui toisaiseksi tähän.

Heinää Ukko on saanut ihan entiseen malliin. Sitä ei tällä tallilla säästellä, mikä on vain hyvä asia. Ukolla menee noin tunti kolmen pienien heinien syömiseen. Ukko saa yöksi ainakin kolminkertaisen annoksen, joten, kuinkahan kauan sillä menee sen syömiseen. Eipä ehdi ainakaan käydä aika kovin pitkäksi tai tulla nälkä ennen aamua.Ukko saa vielä iltakaurojen kanssa viisi porkkanaa. Osan niistä se kylläkin saa jo aiemmin ratsastuksen jälkeisten venyttelyiden yhteydessä. Annamme Ukolle porkkanoita, koska niissä oleva A-vitamiini parantaa kavioiden kuntoa. Ukon kavioit eivät ole mitään priimaluokkaa varsinkaan kaviokuumeen jäljiltä. Ennen kuin kaviokuume todettiin, Ukko ehti sairastaa sitä useita viikkoja, minkä aikana se seisoi kavioidensa kannoilla. Kannat kuluivat ja niistä tuli rosoiset.

Nyt ruokintaan tulee lisäys. Ukko alkaa saamaan myös kivennäistä. Se on nimittäin alkanut syömään ulostettaan, joka kertoo vitamiinin puuttesta. Ostimme kotimaista Black Horse -kivennäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)