keskiviikko 29. elokuuta 2012

"Joka jalka tykyttää." - "Mitä se sitten tarkoittaa?"

Että Ukolla on kaviokuume. Lievä kylläkin, mutta kuitenkin. Tämä tuli siis aivan puun takaa. Kenelläkään ei käynyt edes mielessä, että kyseessä voisi olla kaviokuume eikä hieroja, tallinpitäjä tai edes kengittäjä huomannut mitään. Pääasia, että syy selvisi ajoissa, vaikka se ei kovin mieluinen ole. Vaikea uskoa, että kaviokuume olisi ollut Ukon käytöksen syynä koko tämän neljä viikkoa.

Ukko ei joudu karsinalepoon, mutta ratsastuskieltoon ainakin kahdeksi viikoksi. Kipulääkettä ja kaurat ja kivennäiset pois. Ukko nuupahtaa totaalisesti tuona aikana, kun se muutenkin pysyy huonosti lihoissaan.


Vielä on auki viettääkö Ukko yöt tarhassa muutaman heppakaverin kanssa vai karsinassa. Karsina pitäisi pehmustaa kunnolla ja kastella. Tässä on kuitenkin se ongelma, että pelletit pitäisi vaihtaa joka päivä, mikä maksaisi enemmän kuin tallipaikka. Kova alusta ei ole hyväksi kavioille tällä hetkellä.

Eläinlääkärin "tuomion" jälkeen olen pidätellyt nauruani. Suupielet kohoavat väkisin ja en edes oikeastaan tiedä miksi. Äiti kysyi autossa, että: "Mikä teitä oikein naurattaa?" Ja Satu vastasi aika osuvasti: "Koska meillä menee niin huonosti." Ihan kuin Satu olisi jonkun hyvänkin vitsin laukonut, sillä puhkesin kauheaan nauruun. :D Ehkä tämä on meidän tapamme käsitellä ikäviä uutisia? Saa nähdä, onko jo huomenna toinen ääni kellossa, kun asian on ehtinyt sisäistää.
2 kommenttia:

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)