lauantai 9. maaliskuuta 2013

Video jakoon

Tämä on yksi suosikkivideoistani! Suosittelen katsomaan, jos et ole vielä sitä nähnyt. Hyh, tulee ihan kylmät väreet noista musiikeista.


Huomaan kiinnittäväni nykysin entistä enemmän huomiota ihmisten käytökseen hevosten seurassa. Ratsastuskoululla ei ollut mitään ihmeellistä, jos hevoselle hudetaan tai sitä mäiskitään esimerkiksi silloin, kun se yrittää näykkiä satulavyötä kiristäessä. Oikei, olen aina katsonut hevosten lyömistä pahalla silmällä, mutta huutaminen ja ärähtely ovat olleet ihan peruskauraa.

Nykyisin olen mennyt niin herkäksi, että jo hevoselle huutaminen kuulostaa korvaani ikävältä. Olenkohan yliherkkä? Hevosen käytökselle on aina jokin syy eikä se ole koskaan tarkoituksella ilkeä. Käytöksellään se yrittää kertoa meille jotain. Hevoset osaavat puhua, jos niitä kuunnellaan.

Hevoskulttuuriin pitäisi kyllä saada muutosta aikaan. Isoa hevosta pystyy kyllä käsittelemään ilman väkivaltaa. Toisaalta ehkä pitäisi ensin ratkoa vähän suurempia ongelmia eli selkeät eläinrääkkäystapaukset. Nämä jutut ovat niiden rinnalla aika pieniä... Joku kerran ehdotti, että eläimen ottamiseen pitäisi hankkia autokortin tapainen kortti. Olisiko siinä mitään ideaa? ;)

8 kommenttia:

  1. Pignon (kirjoitinkohan oikein..) on kyllä yksi ehdottomista suosikeistani mitä hevosenkäsittelyyn tulee. Todella koskettava katsoa hänen työskentelyään, siihen ei ikinä kyllästy.

    Kyllä tuo ajokortti voisi olla ihan hyvä juttu mutta tuskin se karsisi niitä eläimenomistajaksi sopimattomia. Ajatuksena kuitenkin tosi hyvä, eläinrääkkäykselle pitäisi tehdä jotain. Nythän siitä ei saa edes minkäänlaisia kunnon rangaistuksia.

    Tuo herkistyminen kaikelle toiminnalle ympärillä on todellakin tuttu ilmiö. Se jotenkin kuuluu siihen oman ajattelun "kehittymiseen", ainakin niin olen tulkinnut. Pitäisi ehkä mailitse jatkaa tästä mielenkiintoisesta aiheesta jos haluat, kun tähän ei viitsisi kirjoittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyisin eläimen hankkiminen on niin helppoa, että eläinkortti voisi vähentää edes vähän eläinten huonoa kohtelua. Monet eivät mieti, millaista vastuuta eläimen ottaminen tietää ja lopulta eläin jää heitteille. Kaikki eivät jaksaisi vaivautua hintaville kursseille. Ja sitten tulisikin kysymys: Kuka valvoo, että kaikilla eläimen omistajilla on "eläinkortti"?

      Tässä tilanteessa paras ratkaisu olisi rangaistusten kiristäminen. Nyt nämä eläinrääkkääjät pääsevät kuin koira veräjästä. Yleensä he ehtivät saada useita varoituksia ennen, kuin asialle lähdetään tekemään mitään.

      Saa toki laittaa sähköpostia! :) Osoitteeni on karojaukko@gmail.com. Ihan vain muillekin tiedoksi.

      Poista
    2. Minäpä laittelen postia :)

      Niin tuosta videokommentista piti vielä tarkentaa että tosiaan koko huomioni vangitsee tuo Pignonin työskentely tuossa 2:25 kohdassa, sillä olen katsonut viimeaikoina useammankin hänen videonsa :D. Kirjoitin edellisen kommentin paikassa jossa en voinut katsoa ylläolevaa videota joten oletin että se kertoo Pignonista kun videon aloituskuva oli hänestä :D. Nyt vasta katsoin että siinähän on useiden eri ihmisten pätkiä. Mutta tosiaan, nuo ovat niitä elävän elämän aitoja "hevoskuiskaajia" :).

      Joo ja tosiaan ehkä tuo eläintenpidon valvominen jotenkin etenee sentään tulevaisuudessa, täytyyä toivoa :). Kyllä eläinajokortti voisi olla paikallaan, voisi sitä harkitsematonta eläimenottoa hidastaa. Ehkä eläinajokorttiin pitäisi liittää joku pohdinta siitä vastuusta mikä siihen liittyy? Tai keskustelu jonkun eläinammattilaisen kanssa?

      Poista
    3. Juurikin jotain tällaista korttiin voisi liittyä. :) Onneksi Suomessa ei olla niin huonolla tolalla kuin esimerksi Espanjassa. Siellä ei edes saa kaupasta ostettua koirasruokaa, joka täyttäisi kaikki koiran tarpeet. Oli ihan kauheaa lukea lehdestä, että siellä koiranpennuista ja aikuisistakin koirista hankkiudutaan eroon niin, että ne heitetään auton kyydistä kovassa vauhdissa moottoritielle. Eläin ei edes aina kuole vaan viiruu tien laidassa päiviä. :( Ei ymmärrys riitä!

      Poista
    4. Hyi olkoon, tuo on niin sairasta! KAstroisivat ja huolehtisivat eläimistään ja lopettaisivat mahdollisimman humaanisti.

      No, minä luin juuri siitä miten Kiinalaiset turkikset tehdään; ihan vissiin laillisesti nyljetään turkiseläimet ELÄVÄLTÄ. Mietin ehkä kaks kertaa jos näen jossain "made in china" -esim nahkatuotteet tms. Muutenkin minusta pitäisi merkata tuotteisiin, miten se eläin on elänyt ja lopetettu. Voitaisi suosia sentään hyvän elämän eläneiden ja nopeasti lopetettujen eikä kidutettujen eläinten "tuotteita.

      Poista
    5. Olen kuullut tuosta Kiinan turkiseläinten kohtelusta. Taustalla on ilmeisesti se, että turkin saa paremmin pois elävältä eläimeltä.

      Poista
    6. Helpommin? Aivan uskomatonta, meinaan oksentaa kun ajattelenkin että joku pitäisi syynä tuommoista naurettavaa syytä... Ei oo kellekään tarpeeks hyvä syy kiduttaa toista. Minusta kuulostaa oudolta, että se olisi muka helpompaa, miten asia siinä muuttuu, jos ensin ammutaan, ja sitten nyljetään.. :S Ehken halua tietää. Mutta niin julmaa on tuo. Sietämätöntä tuskaa ja kipua, ei sitä kauhua voi edes kuvitella :(. Todella surullista.

      Poista
    7. Kyllähän tuollainen toiminta sanattomaksi vetää... Sitä vain miettii, että, miten nämä ihmiset pystyvät nukkumaan rauhassa yönsä.

      Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)