torstai 7. maaliskuuta 2013

Huippu estetunti!

Eilisen estetunti oli kyllä vauhtian täynnä. Itseäni hirvitti, vaikka olinkin vain kuvaushommissa ja Satu ratsasti. Toisaalta olin samaan aikaan aivan innoissani. :D Ja ennen kaikkea Ukko oli innoissaan. Olin oikeassa sen suhteen, että se tykkää enemmän korkeammista esteistä.

Menimme tallille neljän jälkeen. Hevoset oli jo otettu sisälle kauhean lumimyräkän takia. Ukko pötkötti karsinassaan, joten kipaisin nopeasti rehukeittiöön hakemaan Ukolle leipää, jotta voisimme palkita sitä. Haluaisimme siis opettaa Ukon menemään käskystä makuulleen. Täytyy vain odottaa, että se menee sattumalta makoilemaan kuten nyt ja muutaman kerran aikaisemmin. Syöttelin Ukolle leivät ja hain kameran. Nappasin yhden ihanan kuvan Sadusta ja Ukosta. :)

Laitoimme Ukon rauhassa kuntoon ja lähdimme maneesiin. Siellä olikin jo neljä estettä valmiina tötsien kanssa. Alkukäyntien aikana raahasin kahden esteen tötsien tilalle tolpat. Ukko oli alkuraveissa jälleen todella tahmea. Satu yritti aikansa herätellä Ukkoa, mutta otti lopulta koulupiiskan käteen ja pyysi Ukkoa ravamaan muutaman kierroksen kunnolla eteen. Vasta silloin ruuna syttyi ja vauhtia alkoi löytyä liikaakin. Satu alkoi hidastaa ravia ja hakemaan lyhyempää askelta. Lopulta Ukko liikkui oikein hyvin.

Ukko hyppäsi esteet alusta lähtien kovaa ja korkealta. Vaikka Ukon hyppytyyli onkin todella massiivinen, kyydissä on helppo pysyä. Ukko hyppäsi myös ensimmäistä kertaa elämässään laukassa esteen! :D Herra nosti esteellä laukan eikä Satu ehtinyt sitä enää seuraavalle hiljentämään. En selosta hypyistä nyt sen enempää, koska näette ne videollakin. :)

Ratsastuksen jälkeen venyttelimme Ukon huolellisesti sekä kylmäsimme jalat "jääpatjoilla" ja laitoimme niihin vielä lopuksi Arnikaa. Ukko oli kyllä tosi hieno eilen. ♥

Kylmäys meneillään.
Tänään oli vuorossa rennompi päivä temppuilun merkeissä. Ukko töni jalkapalloa hienosti. Taitava poika! ♥  Ennen temputtelua kävimme kävelyllä ja kohtasimme matkan aikana peräti kolmea autoa.  Jännitin kovasti, kun kuulin ja näin auton tulevan, mutta sain pidettyä hermot kurissa. Onneksi Satu oli siinä lähellä ja kuskit ajoivat tosi fiksusti. Olen ylpeä itsestäni!

Sellainen huomautus vielä videosta, että hyppäsimme kyllä tasapuolisesti kumpaankin kierrokseen, mutta olen kuvannut aika paljon vain vasemman kierroksen hyppyjä. Tämä johtuu siitä, että aloitimme oikealla kierroksella ja siinä kierroksessa oli enemmän ongelmia, joten en ehtinyt kameran kanssa heilumaan.


4 kommenttia:

  1. Ei vitsi vähä hyppäs hyvin !! :D hyppäsittekö muute kuolaimettomilla vai iha kuolaimilla?:)

    VastaaPoista
  2. Jee, kiva video :). Hyvin menee, Ukko kiihdyttää joka kierroksella lisää vauhtia- ihan kuten Skinny.

    Voi kun Ukko on söpö kun se makoilee. Meillä on muuten samanlaiset kylmäyspatjat kuin teillä :D. On ahkerassa käytössä, tälleen talvella on kätevää kun niitä voi pitää tallin seinustalla jäätymässä. Osaako Ukko kävellä suojat jalassa? Skinny vähän ihmettelee takastensa kanssa, se nostelee niitä aika paljon patjojen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nuo kylmäyspatjat ei ole itse asiassa meidän vaan tallin omaisuutta. :D Niitä säilytetään pakastimessa ja ovat sieltä kaikkien tallilaisten vapaassa käytössä.

      En muuten tiedä osaako Ukko kävellä kylmäyspatjat jalassa, koska laitettiin ne sille jalkaan karsinassa. Muutenkin käytettiin noita vasta ensimmäistä kertaa. Ehkä olisi luvassa samanlainen reaktio kuin kuljetussuojien kanssa, jolloin Ukko alkaa potkia tuhottomasti takasillaan, kun se yrittää saada suojat pois jaloistaan. Nykyisin ei laiteta Ukolle suojia ollenkaan, kun se matkustaa traikussa.

      Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)