lauantai 29. syyskuuta 2012

Uudet kuviot

Kävimme tänään siis katsomassa tallipaikkaa. Lupasin kirjoittaa tänään tallista, mutta on niin kiire, että ajattelin näin yksinkertaisesti vain koota listaksi tallin miinukset ja plussat. :)

+ Maneesi; ratsastus ei ole säästä riippuvainen. Varsinkin nyt, kun alkavat syksyn huonot kelit maneesi on korvaamaton. 

+ Suuri kenttä

+ Hyvät maastot; vain hevosille tarkoitettu valaistu kuntopolku, hiekkamonttuja, metsäteitä ja -polkuja kilometri toisen perään.

+ Tilavat ja siistit karsinat

+ Talli on paljon lähempänä kuin nykyinen talli

+ Kokopäivätarhaus

+ Ulkoilu yksin tai kahdestaan; Ukko ei sopeudu laumaan, mutta haluamme, että, sillä olisi kuitenkin tarhakaveri.

- Pienet tarhat

Talli on muuten oikein mukava, mutta pitkä miinus tulee todella pienistä tarhoista. En ole missään nähnyt niin pieniä aitauksia. Ne ovat lähinnä jaloittelutarhoja, joissa voi kävellä ja ehkä hieman ravata.

Täällä päin tallitarjonta ei ole huimaa, joten oli mietittävä, kumpi on pienempi paha: hevonen stressaa isoa laumaa ja sitä kautta sairastelee vai postimerkkitarha. Päätimme kääntyä kokeneemman hevosihmisen puoleen, eli tätini, joka tietää oikeasti hevosista. Hän on sitä mieltä, että tallin vaihto olisi Ukolle parempi vaihtoehto. Hänen mukaansa Ukon kaltainen rauhallinen aikuinen hevonen ei pahemmin liikuskele tarhassa ja pysyy tyytyväisenä, jos se saa päivittäin liikuntaa ratsastuksen muodossa. Tallin vaihto taitaa siis olla edessä...
4 kommenttia:

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)