perjantai 14. syyskuuta 2012

39,2 °C

Haluan pahoitella nyt heti kärkeen verkkaista postailuani. Siihen on kuitenkin syy! Olen ollut tiistaista lähtien kovassa kuumeessa ja eilen oli ensimmäinen kuumeeton päivä. En ole todellakaan jaksanut nuokkua tietokoneella vaan aika on mennyt lepäillessä. En ole saanut oikeen nukuttua, kun lääkkeestä huolimatta kuume on lähennellyt neljääkymmentä.

Sairastumiseni aikana ei ole mitään kovin ihmeellistä tapahtunut. Keskiviikkona tuli kylläkin täyteen kaksi viikkoa, eli Ukon sairasloma on käytännössä päättynyt. Eläinlääkärin mukaan normaaliin liikuntaan ja ruokintaan voi alkaa siirtyä asteittain, kun jaloissa ei tunnu enää pulssia. No, sitähän ei ole tuntunut sitten parin viikon takaisen viikonlopun jälkeen, joten uskalletaan liikutus aloittaa. Ruokintaa ei kuitenkaan aivan vielä aloiteta.

Liikutus aloitetaan niin, että ensin vain kävellään. Lisätään pikkuhiljaa ravia mukaan ja lopulta laukkaa. Sitten aletaankin jo olla aika normaalissa liikutusrytmissä. Sen saavuttamiseen varmaan menee arvioni mukaan noin neljä viikkoa, mutta hevosen ehdoillahan tässä mennään. Sadun oli tarkoitus eilen vähän köpötellä kentälä, mutta rankkasade ylllätti, joten jäi sitten väliin. Satukin on kovassa flunssassa, joten en tiedä, onko oikein kummastakaan nyt ratsastamaan Ukolla. Viimeistään viikonlopun jälkeen olisi jo hyvä päästä selkään, koska eläinlääkärin mukaan liikunta on hyväksi paranemista ajatellen.

Viikonloppuna vietän syntymäpäiviäni. Siiri ja Satu tulevat lauantaina yöksi ja sunnuntaina käy muutama sukulainen kahvilla.  Lauantaina on tarkoitus käydä perheen voimin ostoksilla ja syömässä. Tänään ei ole koulua, koska on taksvärkkipäivä! :D Tein juuri kakun ja kohta olisi tarkoitus aloittaa siivoaminen.

Pyysin vanhemmilta kuolaimettomia syntymäpäivälahjaksi, mutta lopulta sovimme, että saan ne vasta joululahjaksi. Ensin hoidetaan hevonen kunnolla kuntoon ennen, kuin aletaan haalia lisää tavaraa. :)

2 kommenttia:

  1. Voi että! Toivottavasti selvisit sairaudesta ilman jälkioireilua. :)
    Paljon onnea syntymäpäivän johdosta ja paljon onnea myös Ukon toipumiseen!

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)