lauantai 1. syyskuuta 2012

Syksytunnelmia

Syyskuun ensimmäinen päivä, joten syksy on nyt virallisesti tullut. Ainakin täälläpäin on koivun lehdet jo aivan keltaisina. Kohta joutuu haravoimaan! ;) Olen myös pessyt Ukon loimet talvea vasten. Toppaloimea ei onneksi tarvitse pestä, koska se on uusi ja käyttämätön. Loimen pesussa on aina oma hommansa. Ensin pitää harjata enimmät karvat pois. Sille pisteet, joka keksii fleecelle korvikkeen, johon ei jää karvat kiinni. :D Harjaamiseen jälkeen liotan loimea tynnyrissä ja  käyn välillä hämmentämässä. Lopulta siirrän loimen mattotelineeseen, jossa huuhtelen sen vesiletkun avulla.


Sadeloimen siirtäminen tynnyristä mattotelineeseen kävi jo työstä! Se imaisee sisäänsä vettä ja on näin karseen painava. Harjasin sekä fleece- että sadeloimen uudemman kerran niiden kuivuttua. Sadeloimi oli hörpännyt vettä sisäänsä sen verran paljon, että kuivumiseen meni oma aikansa. Nyt Ukolla on puhtaat loimet!



Kävimme Sadun kanssa tänään katsomassa Ukkoa. Eilen emme käyneet ollenkaan ja Ukko oli illalla tarhassa juostessaan tiputtanut toisen etukengistään. Kenkä kuitenkin löytyi tänään ja tallinpitäjä aikoi naulata sen takaisin Ukon jalkaan näin väliaikaisratkaisuna. Kengittäjä on tulossa joka tapauksessa perjantaina, mutta soitettuani kengän tippumisesta hän aikoi yrittävänsä järjestää aikaa kengitykselle jo alkuviikolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)