keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Hiljaa hyvä tulee

Juttelin tänään tallinpitäjän kanssa Ukon tilanteesta. Itse emme osaa tunnustella jaloista tykytyksiä, sillä ensin pitäisi löytää oikea kohta. Aivan kuten ihmisilläkin, kun ranteesta kokeillaan pulssia.Tallinpitäjä nyt kuitenkin kertoi, että jaloissa ei ole tuntunut tykytystä sunnuntain jälkeen. Ukko on ollut muutenkin paljon energisempi ja liikkumahalua on ollut tarhassa mukavasti. Eilenkin koko lauma juoksenteli villisti peppua lennättäen ja höristen pitkin aitausta. Hyvä, hyvä! :D

Lääkkeen antaminen on myös sujunut ongelmitta. Ukko saanut aamuin illoin tapletin keskiviikosta lähtien. Kuuri on kymmenen päivän mittainen, joten vielä muutaman päivän Ukko joutuu popsimaan pillereitä. Tiedän monia entisiä ravureita, jotka eivät suostu pistettäväksi ja ottamaan mitään ylimääräistä suuhunsa. Ovat saaneet näistä jutuista tarpeekseen raviajoilla. Onneksi Ukko ei kuulu näihin!

Ukko on ollut nyt karsinassaan yöt. Sinne on lisätty pellettiä, mutta ei aivan eläinlääkärin ohjeiden mukaan. Ukko ei ole kuitenkaan pistänyt pahakseen, vaan se on pikemminkin illalla hinkunut sisälle. Suurin syy siihen, että on viettänyt yöt sisällä on polttiaiset, jotka ovat tehneet pojalle kutisevia patteja (laitoimme niihin mehinläisvahaa sisältävää voidetta. Suosittelen!). Ukko on aika heikkohermoinen öttiäisten suhteen. Sen huomaa maastossakin, jos sitä ei ole kunnolla myrkyttänyt.

Olen helpottunut ja luotan edelleen täysin, että Ukko paranee. Tällä hetkellä paraneminen on edistynyt mukavasti ja tulevaisuus näyttää valoisalta. :)


4 kommenttia:

 1. Satu tässä moi!
  Pakko huomauttaa, että käytetään siis mehiläisvahaa SISÄLTÄVÄÄ voidetta, ei suinkssn puhdasta mehiläisvahaa. ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva että Ukon paraneminen etenee :). Siinä sitä oppii samalla kaikenlaista kun hoitaa :). Oman hevosen kanssa pääsee kyllä ihan eri tavalla oppimaan. Itekin mm tänä kesänä madotin ekaa kertaa hepan ja tänään pääsin kokeilemaan hampaita raspauksen yhteydessä, jännää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Vielä käydessäni ratsastuskoululla luulin tietäväni paljon hevosista, mutta, kun oma hevonen astui kuviohin, oli vain todettava, etten tiennytkään hevosista niin paljon kuin luulin. Mutta tässähän koko ajan opitaan ja varsinkin Ukon kanssa kaikki on tullut opittua kantapäänkautta... ;)

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)