keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Ukon ruokinnasta muutama sana

Nyt on ollut muutaman päivän taas hiljaiseloa, mutta hengissä silti edelleen ollaan! Ukko selkeästi kipeytti itsensä "pikkuintoilunsa" aikana ja se on siksi ollut muutaman päivän aika kevyellä liikkunnalla. Satu pelasi Ukon kanssa jalkappaloa ja herra oli kuulemma ollut aivan innoissaan. Harmi, etten ollut mukaana kuvaamassa. Ennen harjoituksia herra oli riepotellut karsinassaan mäntysuopapulloa ja tökkinyt harjaämpäriä huomattuaan porkkapussin. Maneesissakin se alkoi tökkimään palloa ennen, kuin Satu ehti edes sitä pyytää. Nykyisin Ukko yrittää tökkiä myös jakkaraa selkään nousun yhteydessä! :D

Eilen Ukko ravasi jo ihan normaalisti ja vauhtia löytyi liikaakin. Päätin ottaa heti alkuravin yhteydessä temmon muutoksia ravissa, mutta eihän Ukolta löytynyt ensimmäisen temmon lisäyksen jälkeen enää muita vaihteita. Siinä sitten meni melkein koko lopputunti tapellessa kumman tahtiin oikein mennään. Lopulta onneksi löytyi rauhallinen ravi ja sain hetken hengähtää. Ukkohan ei ollut ollenkaan vielä hengästynyt. Sitä ei nimittäin saa juoksemalla väsytettyä.

Onnistumisen tunteen saadakseni sekä Ukolle että minulle otin vielä ihan lopuksi käynnissä temmon muutoksia, jotka sujuivat tosi hienosti. Varmaan paremmin kuin koskaan aiemmin. Löytyi selkeästi kolme eri vaihdetta; hidas, nopea/pitkä ja normaali käynti. Aiemmin Ukko on lähtenyt vain sipsuttamaan, kun sitä on kannustanut eteenpäin, mutta nyt se pidensi askelta. Hidastus sujui kuten ennenkin, mutta nyt pyynnön jälkeen se ei jatkanut sitä hidasta käyntiä vaan jatkoi kävelyä normaaliin tahtiin. :)

Itse olen vahvasti sitä mieltä, että heinä on hevosen pääravinto. Nykyisin hevosille tunnnutaan syöttävän aivan liikaa väkirehuja suhteessa heinään. Ei harrastahevoset, jotka ovat lähes lepohevosia tarvitse heinän lisäksi kovin paljoa mitään ylimääräistä. Ukollekin syötettiin aiemmin aika pajon kauraa ja jotain muuta lisärehua, jotta se pysyisi lihoissaan. Tänä päivänä Ukko syö kaksi kourallista kauraa aamuin illoin, viisi porkkanaa, paljon heinää ja se pysyy mainiosti kunnossa tai ainakin yhtä hyvässä kunnossa, kun lisärehujenkin kanssa. Ukko on ja on aina ollut hoikkapoika. Jällleen on kuitenkin painotettava, että jokainen hevonen on yksilö ja ruokinta on suunniteltava sen mukaan. :)2 kommenttia:

  1. Hyvää asiaa jälleen. Hei piti kysyä oletko käynyt linkittämässä blogisi sellaiseen blogiin kuin http://kavioillakoparoilla.blogspot.com Siellä kerätään lukijoiden blogeja tulevaan postaukseen jossa valituista blogeista tehdään esittely. Minusta sinun kannattaisi käydä siellä antamassa blogiisi linkki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin käydä linkkaamassa blogini tuonne blogiin! :)

      Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)