lauantai 3. marraskuuta 2012

Onnistunut koulutunti

Huomasimme eilen, että Ukon kumpienkin etukavioiden kengät olivat liikkuneet toissapäiväisen ilottelun aikana. Kengät ovat pyörähtäneet niin, että ne ovat osittain säteen päällä. Kengittäjä, eli tallipitäjä aikoi tänään korjata asiaan.

Ratsastin eilen maneesissa lähinnä käyntiä työstäen. Raviakin kokeilin, mutta Ukko ei ollut kovin innokas ja ravi itsessään oli ihan kummallisen tuntuista. En ajatellut kiusata poikaa enempää, koska kengät saattoivat ihan hyvin painaa ikävästi säteeseen. Tietenkin toinen vaihtoehto on, että raasu on kipeyttänyt itsensä toissapäivänä. Sehän veti reipasta laukkaa liukkaalla asvaltilla lähes kilometrin verran. No sen näkee sitten. Voisin jo alustavasti lupailla, että voisin aloittaa tänään videomateriaalin hankkimisen Ukon varustepostausta varten.

Eilisestä vielä sen verran, että Ukko oli käynnissä mukavan energinen. Treenattiin ihan ajan kanssa pysähtymistä, koska olemme vahingossa opettaneet Ukolle, että paikallaan seisotaan aina vain sen 3-4 sekuntia. On parempi opettaa Ukko epäsäännöllisiin pysähdysaikoihin, jolloin se oppii, että kunhan se pysyy paikallaan, se pääse aina joskus liikkeelle. Tästä on hyötyä esimerkiksi tien ylityksessä. Olemme nimittäin tähän asti aina taluttaneet Ukon tien yli, koska ratsastajan kanssa se ei millään pysy paikallaan.

Pysähdysten lisäksi tein myös käynnissä voltteja. Välillä Ukko taipui ihan hyvin. Tunnin kohokohta oli kuitenkin pohkeenväistö. Emme olleet treenanneet sitä pitkään aikaan, joten oli jo korkea aika. Muutenkin takajalkojen väistöaskel rentouttaa kipeää lannerankaa, joka on yleinen vaiva ruunilla. Pohkeenväistö sujui hienosti varsinkin vasemmalle väistättäessä. Tuli jo useampi hyvä askel peräkkäin, joista heti paljon kehuja. Aluksi Ukko meinasi mennä peppu tai lapa edellä, mutta asia korjaantui, kun ratsastaja korjasi ratsastustaan. Oikealle väistättäessä tuli yleensä vain 1-2 hyvää askelta ja Ukko oli muutenkin vaikeampi pitää suorana. Joka tapauksessa Ukko oli tosi hyvä eilen! :)

Vielä lopuksi illan ainoa kuva, joka myös on huonolaatuinen. Ukolla on nykyään käytössä pintelit etusissaan eläinlääkärin suosituksesta. Ukolla on kokkapolvet, jotka tarvitsevat tukea.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)