sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Touhukas viikonloppu

Huh, huh! Onpas ollut hulinaa ja tekemistä.  Viikonloppuun on mahtunut hautajaiset, reissalua, hevostelua ja olen löytänyt itselleni elämäni ensimmäisen esikuvan.

Perjantaiaamuna starttasimme perheen kanssa kohti Kuusamoa isotätini hautajaisiin. En ehtinyt tavata häntä koskaan, mutta silti hänestä tuli esikuvani muiden kertomuksien perusteella. Isotätin oli sodan aikana Lotta Svärd -järjestössä. Rankasta elämästä, suuresta lapsikatraasta ja valtavasta työmäärästä huolimatta hän oli aina hyvin onnellinen ja nauravainen. Isotätini tunnettiin äärimmäisen hyväsydämisenä ihmisenä, jollaista toista ei ole kukaan vielä tavannut. Hänenlaisekseen olisi siis pyrkimys. :)

Hautajaisten jälkeen ajoimme Rukalle, jossa sitten yövyimme. Lauantai-iltana olimme taas kotona. Satu on myös ollut viikonlopun mummolassa, joten perjantaina Ukkoa kävi liikuttamassa eräs kaveri. Hän ei päässyt lauantaina, joten Ukko sai vapaapäivän.
Kuusamosta. Siellä on jo ihan talvi toisin kuin täällä. :(

Tänään tallilla tuli vietettyä peräti neljä tuntia ja vähän ylikin. Olemme nimittäin kasanneet sunnuntaille "muutamia" tehtäviä, joista en kaikkia ehtinyt edes yksinäni tekemään. Aikaa kylläkin söi Ukon tarhan siivoaminen kahden päivän jätöksistä ja porkkana-autosta tilaamani kahdenkymmenen kilon säkin raahaaminen napuritallilta Ukon tallille. Tarhan siivoamista vaikeutti märkä maa, sillä kottikärryt juuttuivat useampaankin otteeseen matkalla tarhasta lantalaan. Oli siinäkin homma! :D Mutta tässä tulevat joka sunnuntain työt:
  • Ukon ruoka- ja juomakupin sekä karsinan takaseinän pesu.
  • Ukon käyttäminen pesupaikalla, jolloin pestään kaulan patti (siihen laitetaan joka päivä mäntysuopaa) sekä "pikkuveitikka". ;) Suosittelen, sillä kuoppaan kertyy mutaa/hiekkaa, joka muuttuu ajan myötä kovaksi ja näin ollen todella kivuliaaiksi ruunalle/orille.
  • Satulahuovan vaihto
Pitäisi vielä yrittää saada rutiiniksi hoitovälineiden huolto. Olemme miettineet, että niiden peseminen voisi olla joka toisen lauantain (tai sunnuntain) sessio. Ukon tarhaa siivoamme joka päivä. Tästä voitte varmaankin päätelle, että puhtaus on meille todella tärkeä asia ja onhan se iso osa hevosen hyvinvointia. Sekä hevosen että sen elinympäristön tulisi olla mielestäni siistejä.

Tänään hyppäsin ensimmäistä kertaa Ukolla pitkään aikaan. Kylläkin vain yksittäistä miniristikkoa, mutta kuitenkin. On hyvä aloittaa varovasti, ettei herra kipeydy. Ratsastuksen jälkeen Ukko pääsi vielä tarhaan syömään päiväheiniään. Ainiin! Tallille on muuttanut uusi ruuna, joten saas nähdä olisiko siitä Ukolle tarhakaveri. :)


 + Vastailkaapa kyselyyn, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)