maanantai 15. lokakuuta 2012

Yllätys!

Laitoin eilen kuolaimettomat suitset tilaukseen! :D Kyseessä siis aidot amerikkalaiset Bitless Bridle suitset. Tarkoitus oli kertoa vasta, kun suitset tulevat postista, mutta en millään malttanut olla ketomatta. Tilaamamme suitset ovat kestävää ja helposti puhdistettavaa beta materiaalia.

Olin juuri kirjoittamassa, että valitsimme suitsien väriksi ruskean, koska satulammekin on ruskea. Nyt muistikin, että vaihdoimme jo huhtikuussa ruskean Hubertuksen mustaa Wintec Isabelliin ja heinäkuussa mustaan Wintecin yleispenkkiin. No ei voi mitään. Emme kyllä ole muutenkaan mitään varusteurheilijoita, mistä tulikin mieleen aika hauska juttu. Tallinpitäjä kertoi meille ihan mielissään, että talli on todettu talvisinkin niin lämpimäksi, että tallitoppaloimia ei ole tarvittu edes klipatuilla hevosilla. Me ei edes omisteta kyseistä loimea! :D Teimmekin sitten tallinpitäjälle selväksi, ettemme halua Ukkoa loimitella kuin vain silloin, kun on oikeasti tarvetta. Ukko on sitten seisonut tarhassaan tyytyväisenä ainoana ilman loimea. :)

On niitä loimia monenlaisia. On ohutta  ja paksua sadeloimea ja toppaloimea. Tallitoppaloimea, ratsastussadeloimea, fleeceloimea... Kaikkea ne hevosetkin joutuvat kestämään! Paras suoja hevoselle huonoilla keleillä on katos tai metsikkö. Omistajatkin pääsisivät vähemmällä. Hevoset sairastelevat vähemmän, kun niitä pidetään viileässä. 

Hui! Kuulostipa taas Vuorisaarnalta! :D Jykevästä sävystäni huolimatta muidenkin mielipiteet ovat tervetulleita, vaikka kanta asiasta olisi aivan eri. Pikemminkin on mielenkiintoista lukea erilaisia kannanottoja. :) 


2 kommenttia:

  1. Uskaltaisin väittää että sanomasi loimi vs katos on aika lähellä faktaa tai totuutta. Ainakin sellaista totuutta johon minä uskon :). Paras ois mahd isot virikkeelliset ulkoilualueet varustettuna sääsuojalla.

    Ja odotan innolla kokemuksiasi noista suitsista, tilasitko hevoskuiskaaajan nettikaupasta? Minä oon harkinnu mahdollisesti kanssa semmoisia...

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)