sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Terveiset Turkin Alanyasta!

Ah, ihana olla taas kotona! Vaikka reissu olikin onnistunut, kotiin on aina mukava palata. Viikko riitti minulle hyvin.

Lähdimme siis perheen kanssa lauantai-iltana Turkkiin yölennolla. Siru jäi kotiin, ja sovimme naapurin kanssa, että hän käy katsomassa sitä päivittäin. Hänellä itselläänkiin on kissa, jota minä vastavuoroisesti käyn hoitamassa sitä naapurin ollessa reissussa.

Matka oli aika uuvuttava. Lentokoneessa nukkuminen ei oikein onnistunut. Linja-autossa vähän paremmin. Meillä oli siis Antalyan lentokentältä vielä parin tunnin linja-automatka hotellille Alanyan keskustaan. Olimme hotellilla seitsemän aikaan aamulla, joten nukkumisaikaa jäi vain muutama tunti.

Kävimme heti ensimmäisenä päivänä matkatoimiston järjestämällä kaupunkikierroksella. Kävimme tutustumassa erilaisiin kauppoihin ja tippukiviluolaan. Kierrokseen sisältyi myös ruokailu Tower -vuorella, jonka harjanteella kiemurtelee maailman toiseksi pisin muuri Kiinan muurin jälkeen.
 
Muuri
Mattokaupasta. Edustalla karitsan kaulanahasta tehty matto.
Katukuvaa
Kuva otettu Tower -vuorelta; Alanyan kaupunkia.
Kokeilemisen arvoinen elämys reissun aikana oli ehdottomasti VIP Hamam, jossa minä ja äiti kävimme. Hamam on turkkilainen sauna, ja VIP teki siitä todella luksusta. Turkkilaisen saunan lisäksi palvelu sisälsi mm. suomalaisen saunan, kokovartalohieronna, doctor fish -hoidon ja hedelmiä. Hamam oli kuitenkin paras osuus. Siinä maataan korokkeella, jossa sitten mies tai nainen ottaa hanskan avulla kuolleen ihon pois. Sen jälkeen vaahtokylpy ja huuhtelu.

Kävimme myös joka ilta syömässä erilaisissa ravintoloissa. Osa ravintoloista jäi mieleen hyvän palvelun, osa hyvän ruuan ja osa vauhdikkaan menon ansiosta. Yksi jäi mieleen jopa näiden kaikkien ansiosta. Oli hauskaa, kun tarjoilivat tanssivat iloisesti musiikin tahdissa. Yhdessä ravintolassa miehen nousivat jopa baaripöydälle tanssimaan. :D

Kerrostalojen päällä olevissa säiliöissä lämpeää vesi auringon paisteessa.Turkissa paistaa kuulemma 300 päivänä vuodessa aurinko. Energiaa säästyy!
Hotellin parvekkeelta otettu kuva.
Ja tietenkin uiemme altaalla ja kävimme rannalla. Meressä uiminen ei oikein onnistunut kovan aallokon takia. Kävin kuitenkin rannassa seisomassa ottamassa tyrskyjkä vastaan. Se oli todella hauskaa!

Rannan tyrskyjä
Tänään olenkin jo menossa tallille. Toivottavasti tauko on tehnyt hyvää ja ratsastus lähtisi käyntiin uudella teholla. Toivottavasti tämä huonompi kausi olisi pian ohitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)