perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kauhukuva

Okei, turha dramatisointi sikseen. Tiistain temputuksesta jäi postauksesta uupumaan vielä yksi kuva. Sain sen vasta nyt, koska se oli Jatan kännykässä, koska kamerasta loppui akku. Itse asiassa kuva on napattu videolta. Ehkä saatte nähdä senkin vielä joskus kunhan saan sen Jatalta.


Kauhukuva! :O
Kuten kuvasta näkyy, Ukko potkaisi Satua oikeaan käteen. Ei tullut edes mustelmaa eikä sillä hetkelläkään kovin tuntunut missään.

Tähän tilanteeseen johti Sadun kiihdytys hölkätessään, josta Ukko sitten innostui liikaa. Turvaväli oli (2 metriä), mutta sekään ei nähtävästi riittänyt. Näin siinä käy, kun venyttelee hevosen sisäreidet liian notkeiksi. :D Eihän tuo näytä edes normaalilta! Eilenkin herra hevonen rapsutti itseään lautasten päältä niin, että se oli levittänyt takajalkansa noin kahden metrin levyiseen haara-asentoon. Sehän pääsee kohta spagaattiin! xD

Jos nyt ihan vakavasti tähän asiaan suhtaudutaan, niin juuri tällaisten tilanteiden välttämiseksi on hyvä, että hevosen mieli pysyy rauhallisena eikä se innostu ja kiihdy liikaa. Silloin harkintakyky heikkenee ja hevonen on kuitenkin iso eläin.

Ukko tuntui vähän säikähtävän Sadun "tuskan parahdusta" ja menevän siitä hämilleen. Ihan kuin Ukko olisi luullut, että nyt se saa selkään tästä tempauksestaan. Satu otti vielä muutaman hyvän ravipätkän rauhallisessa mielentilassa olevalla hevosella. :)

4 kommenttia:

 1. Sepä napsahti kätevästi käsivarteen. Kyllä nää yltää yllättävän pitkälle sivulleenkin :D. Hyvä ettei kummempaa käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, varsinkin Ukko, kun se on niin notkea! Hevoset harvemmin potkivat sivulle, se on enemmänkin lehmien juttu. ;)

   Poista
 2. kyllä hevoset juurikin sivuilleen potkivat! Hevonen voi siis käytännöstä potkaista/kauhasta etusella ihan mihin suuntaan tahansa ja pitkälle, joten parasta on pitää pollen kanssa arvojärjestys selvänä, se ehkäisee maalaisjärjen kanssa parhaiten tapaturmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa hevonen potkaisee takajalllaan sivulle, ei etujallalla. Hevonen kykenee potkaisemaan sivulleen, mutta olen ymmärätnyt, että se tekee näin harvemmin (eikä ole yleensä noin notkea). Tästä syystä on riski pitää hevosia ja lehmiä samassa laitumessa, koska lehmä potkii pääasiassa sivulle eikä hevonen ole tähän tottunut,

   En nyt näe, että tässä olisi kysymys mistään epäselvästä arvojärjestyksestä. Olemme opettaneet hevosen tämän jälkeen pysymään kauempana ja leikit ovat loppuneet, jos se kiihtyy likaa. Näinpä tällaisia tapaturmia ei ole enää sattunut,

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)