keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Satulan testailua

Vaihdoimme tosiaan satulaan leveämmän kaaren ja kokeilimme sitten tänään ratsastaa sillä. Ukko tuli meitä ihanasti ravilla vastaan laitumella. <3 Olikohan jo ikävä, kun emme ole käyneet kahteen päivään tallilla? ;)


Kuten kuvasta näkyy, laitoimme satulan Ukon selkään ilman huopaa, jotta näkisimme, millaiset jäljet satulasta jää ratsastuksen jälkeen. Painopiste on keskellä satulaa eikä etuosa ole noussut ylös kuten kapeamman kaaren kanssa. Huomatkaa myös uudet turvajalustimet -turvallisuus on tärkein!

Vaikka satula näyttikin oikein hyvältä, ratsastus ei mennyt niin hyvin. Ukko liikkui todella tahmeasti eikä se olisi halunnut millään nostaa ravia. Ukko oli siis taas aika samanalainen kuin silloin, kun satula oli kierossa eikä siinä ollut mitään täytteitä.Yllä olevat kuvat ovat jäljet, jotka jäivät satulasta. Karva ei mennyt mistään kohti kiharalle, mutta hikijälki on hieman epätasainen. Silloin, kun satulan painopiste oli liian takana, me valuimme takakaarelle, jolloin takapaneelit painuivat. Satulan keskellä paneeli on täyteläisempi kuin takana. Tämä aiheuttaa nyt sen, että Ukko kantaa satulaa keskeltä ja edestä. Takapaneelit siis jäävät hieman irti selästä. Kuvastakin varmaan näkyy, miten hikijälki jatkuu vain vähän matkaa selkää pitkin ja takapaneeleista on jäänyt selkään vain kevyt jälki.

Huomennna on tarkoitus kokeilla vielä uudelleen satulaa ja mahdollisesti kokeilla jotain täytteitä. Haluan vielä kunnolla tarkistaa, ettei satula vain ole Ukolle nyt liian leveä, jolloin ratsastajan istuessa kyytiin, satula painuu alas ja kiristää.

Positiivista oli huomata, että Ukon puolierot ovat ilmeisesti jo aikalailla tasaantuneet. Satulan edessä ei ollut mitään täytteitä eikä se silti ollut vinossa eikä minun tarvinnut missään vaiheessa polkaista jalustimella kumallekaan puolelle kuten aiemmin. Jes!

Palaan asiaan huomenna! Toivottavasti saamme tuosta satulasta Ukolle sopivan. Joka tapauksessa voisimme kuitenkin tehdä jumppausta paljon maastakäsin ja ilman satulaa.

7 kommenttia:

 1. Pelkkä veikkaus mutta voisiko tuo satulan etusyrjä tökätä Ukkoa lapaan. Eikä se siksi haluaisi siirtyä raviin? Näyttää siltä että eniten painoa tulee nyt tuohon lavan kärjen taakse? Vaikka kontaktissa näköjään on ollut koko paneelien alueelta. Jos satulantila riittää niin oletteko kokeilleet satuloida hieman taaemmas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuohon lavan taakse tulee aika voimakas jälki. Voisimme kokeilla satuloida taaemmaksi. Itse asiassa Sadun ratsastuksen jälkeen siirsimme satulaa vähän taaemmaksi, koska minusta tuntui, että se on liian edessä. Ukko liikkui minun kanssani jo paremmin, mutta ehkä satulan voisi satuloida vielä taaemmaksi, vaikka se tuntuikin napsahtavan tuohon kohti. Tässä satulassa vain on se, että se on tarkoituskin satuloida aikaa eteen. Silloin, kun me ostimme tuon, satuloimme sen liian taakse, jolloin satula aina valui lopulta liian eteen. Toinen vaihtoehtohan on, että satula on kuitenkin Ukolle liian leveä, jolloin se painuu edestä alas puristamaan Ukkoa.

   Kiitos vinkistä! :)

   Poista
  2. Kyllä ne tuppaa tuohon lavan kärkeen valumaan kiinni, mutta yleensä jos vaan saisi sen pysymään niin parempi paikka ois siellä taaempana. Mutta tiiän... en minäkä saa Skinnyllä pysymään satulaa siellä takana. Erikoisvyötä tietysti voi kokeilla jos haluaa, itsellä uponnut jo niin paljon rahaa noihin vöihin etten millään raaskisi... :D

   Poista
 2. Piti vielä kysyä että montako sormea jää sään ja etukaaren väliin silloin kun ratsastaja istuu satulassa? Se antaa osviittaa kanssa siitä leveydestä, että painuuko se sieltä myös liian lähelle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, no ainakin se on kunnossa :D on nää vaan vaikeita!

   Poista
  2. Joo, näytti, että on ihan hyvin tilaa. :) Ukko muuten liikkui jo paljon paremmin, kun satuloimme satulaa taaemmaksi, mutta kyllä sen edelleenkin huomaa, että askellus muuttuu vapautuneemmaksi, kun ottaa satulan pois.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)