maanantai 10. kesäkuuta 2013

Ennakkoluulot narikkaan

Huomio! Olen hieman muokannut joitain vastauksia omien käsityksieni/mielipiteitteni kypsyttyä. :)

Lueskelin tässä erästä uskonnollista kirjaa ja sain oivalluksen. Olen eräässä aiemmassa kirjoituksessani todennut: "Jokainen saa minun puolestani uskoa, mihin tahtoo tai olla uskomatta." Nyt kuitenkin ymmärsin, ettei sen pitäisi olla minulle ihan sama uskovatko muut vai eivät. Nimittäin Jeesus on sanonut :  

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." 

Tämä ei toteudu ajattelumallillani, ja nyt siihen tulee muutos. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ihmiset pitäisi veitsi kurkulla käännyttää. Kaikki pohjautuu vapaaehtoisuuteen ja omaan tahtoon. Minun tehtäväni on vain levittää tätä ilosanomaa! :D

Monet teistäkin ovat varmasti kuulleet evankeliumin moneen kertaan, mutta sen sanoma on ehkä jäänyt sisäistämättä mahdollisten ennakkoluulojen takia. Siksi päätin nyt tähän tekstiin koota muutamia yleisempiä harhaluuloja uskovaisiin, kristinuskoon ja kaikkeen siihen liittyvään liittyen. 

"Jumalan olemassaolosta ei ole todisteita."

Ystävä hyvä, sinulla on jäänyt eräs tärkeä pointti huomaamatta. Tämä on USKOnto. Jumala ei vaadi meiltä mitään muuta kuin uskoa Häneen. Tämän mahdollistaa Jeesus Kristus, joka kuoli syntiemme tähden. Tämä on mielestäni Jumalalta todella hyvä ratkaisu, sillä kukaan meistä ei ole hyvyydessään niin täydellinen, että voisi teoillaan päästä taivaaseen. Toisekseen Raamattu kyllä sanoo, että koko luomakunta todistaa Jumalan olemassaolon puolesta. 

"Uskovaiset ovat ahdasmielisiä homofobikkoja."

Kuka tässä nyt onkaan se ahdasmielinen? Jos se, ettei hyväksy homoseksuaalisia tekoja tekee homofobikoksi, väite pitää paikkansa. Mutta meidän täytyy edelleenkin hyväksyä jokainen ihminen, vaikkei hänen tekojaan hyväksyisikään. Jumalakin vihaa syntiä, mutta rakastaa meitä kaikkia syntisiä.

"Uskontojen takia soditaan."

Kyllä, mutta se ei ole uskonnon syy vaan ihmisten, jotka sitä käyttävät väärin. Sodat, väkivalta ja muu pahuus eivät ole Jumalan tahto. Jeesus oli ehdottomasti väkivaltaa vastaan jo omalla esimerkillään. Itse suhtaudun hyvin kriittisesti jo puolustussotaan. Onko okein riistää toiselta henki oma henkensä pelastamiseksi? 

"Uskovaiset ovat tiukkapipoja."

Media antaa aika suppean kuvan uskovaisista, ja yleensä juuri ne ikävät asiat pääsevät otsikoihin. Mutta oletko tavannut minut tai katsonut tekemiäni videoita? :D

"Tutustukaapa siihen evoluutioteoriaan niin opitte jotain."

Usko ja tiede eivät sulje toisiaan pois. Kannaattaa pitää mielessä, että tiede ei ole mikään absoluuttinen fakta. Mielestäni evoluutioteoria on uskonto ihan siinä missä kristinuskokin, En ihmettelisi ollenkaan, vaikka vielä joku päivä evoluutioteoria kumottaisiin - onhan vastaavaa tapahtunut lukemattomia kertoja aiemminkin, kun vallalla ollut käsitys on osoittautunutkin vääräksi. Evoluutioteorialla on monia heikkouksia, joihin yhä useammat tiedemiehet ovat tarttuneet. Minä uskon luomiseen.

"Uskovaiset ovat lapsellisia, kun uskovat johonkin mielikuvitusolentoon."

Eivät uskovaiset ole lapsellisia vaan lapsenmielisiä. Lapsellisuus on herkkäuskoisuutta ja epäkypsyyttä. Lapsenmielisyys on puhdasmielisyyttä. Olen sitä mieltä, että lapsenmielisyys se maan perii!

"Uskovaiset pitävät itseään parempina ihmisinä, koska he pääsevät taivaaseen."

Ei ainakaan pitäisi pitää paikkaansa.Vain uskon ansiosta pääsee taivaaseen, ei hyvyyden ansiosta, koska me kaikki olemme syntisiä. Jumala kuitenkin toivoisi, että noudattaisimme Hänen antamiaan ohjeita, sillä ne helpottavat kummasti ihmisten elämää maapallolla. Jokainen uskova kokee Jumalan tärkeäksi elämässään ja siksi varmasti pyrkii toimimaan Hänen tahtonsa mukaisesti.

Jumala on salattu, kaikkitietävä, kaikkivoiva, kärsivällinen ja rakastava Isä. Hän on ääretön.

Toivottavasti tämä kirjoitus herätti edes jonkinlaisia ajatuksia. Kommenttia, väittämiä, kysymyksiä, postausehdotuksia ym. saa jättää tähän alas, kiitos. :)

Tämä teksti on kirjoitettu yhdessä Satun kanssa

4 kommenttia:

 1. Hieno kirjoitus, kivasti muistuttaa itse kullekin, mikä on tärkeää! :) Kiitos tästä <3

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä siitä, että uskonto ja tiede eivät sulje (eivätkä saisi sulkea) toisiaan pois. Omista uskonasioistani en puhu, koska koen ne suuntan jos toiseen turhan henkilökohtaisiksi. Mutta se on pakko sanoa, etten ole aina varma itsekään, missä leirissä ne ahdasmieliset oikeasti ovatkaan, melko mustavalkoista ajattelutapaa kun näkee ei-uskovillakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. :) Itselleni usko oli hyvin pitkään tabu, josta ei sopinut puhua ulkopuolisille. Itse asiassa melkein häpesin sitä. En ikinä puuttunut ihmisten mustavalkoiseen ajatteluun uskovaisiin tai kristinuskoon liittyen. Kuin uskovaisen pitäisi aina olla joku sekopää, joka huutaa vastaantulijoille tämän joutuvan helvettiin... Nyt päätin vihdoin puuttua näihin asioihin ja vaikuttaa. Kuitenkin on sanottava, että edelleenkin näistä asioista kirjoittaminen tuntuu hieman kiusalliselta.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)