torstai 2. toukokuuta 2013

Pikakuulumiset

Juuri, kun pääsin sanomaan, että vuosi 2013 on alkanut mallikkaasti, sillä Ukko on pysynyt terveenä. Nyt tietenkin näyttäisi olevan taas myrskyä näkyvissä.

Kerroinkin viime postauksessa, miten tunnilla meni huonommin kuin viimeksi eikä oikea kierros meinannut onnistua millään. Ratsastin tänään Ukolla, ja se oli taas huonompi. Se vastusteli eteenpäin kannustavia apuja kiemurtelemalla ja asettumalla aivan mutkalle molemmissa kierroksissa. Maanantaina se vastusteli muutaman kerran oikeaan kierrokseen raviin lähtöä, mutta nyt se teki sitä lähes jokaisella nostokerralla. Lisäksi Ukko oli todella pahantuulinen maneesissa olleita muita hevosia kohtaan. Se luimi ja jopa yritti hyökkäillä kohti ohi meneviä hevosia.

Ratsastus oli tuskaa. Se oli todella vaikeaa, Ukko liiraili, prostestoi ja kulki etupainoisesti. Ei lainkaan Ukon tyyppistä. Siitä on tullut ihan yhtäkkiä ratsastaessa todella hankala ja suunta on mennyt nopeasti alaspäin.

Nyt alkaakin sitten syyn etsiminen. Ensi viikon  perjantaina tulee hieroja käymään, joten siihen asti Ukko on kevyellä liikunnalla. Katsotaan löytyykö jumeja tai jotain muuta, joka voisi aiheuttaa Ukon käytöksen.

Entäs satulan sopivuus? Olisiko se käynyt ahtaaksi ja siksi Ukko kiukuttelee, kun se ei pysty kunnolla liikkumaan.

Ukko ei ole kyllä ollut mitenkään alakuloinen tai sairaan oloinen, pikemminkin kevätpöhköilyä on ollut ilmassa maastossa ja sunnuntaina juoksuttaessa. Mietin vain, että olisikohan se loukannut itsensä riehuessaan liinan päässä (venäytys), koska erityisesti sen jälkeen suunta on ollut alamäkeen.

Seuraillaan tilannetta!


2 kommenttia:

  1. No voihan pöh, harmeja harmien perään vaan :(. Tsemppiä sinne. Tää on todellista salapoliisityötä kun yrittää keksiä mistä on kyse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. :( Enitenhän tässä pelottaa, että, onko Ukolla jotakin vakavempaa niin kuin viime kesänäkin. Arvuuteltiin silloinkin kaikki mahdolliset muut syyt käytökselle ja sitten sillä olikin kaviokuume. En kylläkään aivan usko, että Ukolla nyt kaviokuume olisi (eikä jalatkaan ole tykyttäneet), sillä se käyttäytyi silloin aivan erillä tavalla; sisään sulkeutunut, apea, väsynyt, ratsastaessa hidasteli, mutta ei protestoinut.


      Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)