perjantai 10. toukokuuta 2013

Satula-asiaa selkeyttäviä kuvia


Päätin toissapäivänä ihan itseänikin varten ottaa kuvat Ukon satulasta. Näin pystyy myös myöhemmin katsomaan, miten puolierot ovat tasaantuneet.

Oikealta puolelta käsi menee vajaan sormien verran satulan alle.
Vasemmalta taas melkein koko käsi menee satulan alle.
Oikealta puolelta satula siis istuu ihan hyvin, vaikka se on siinä ja siinä tarvitseeko sinnekin vähän täytettä. Vasemmalta satulaa jää edestä selkeästi irti ja painuu lapaan kiinni, kun ratsastaja istuu selkään. Niinpä myös satula, ratsastaja ja koko hevonen ovat kallellaan. 

Saimme tallikaverilta taskullisen lampaankarvaromaanin näin alkuun lainaan siihen asti kunnes ehdimme itse ostamaan oman. Aiomme ostaa romaanista, jossa ei ole lampaankarvaa, koska se on niin hirveän paksu, että tuntuu kuin istuisi kaukana hevosesta.

Testailimme yksi päivä romaania erilaisilla täytteillä maasta sekä ratsain. Pyysimme myös tänään valmentajaamme katsomaan täytteen määrän. Hän vain sanoi, että sen tietää lähinnä kokeilemalla. Eli kuulostelua ja seurailua ratsastuksen osalta olisi tiedossa. Toisen on hyvä olla katsomassa ratsastaessa takaapäin, onko satula keskellä ja tasapainossa vai keikkaako se. Lisäksi ratsastaessa voi ihan kädellä tunnustella tuntuvatko puolet samoilta.

Satulan alla lampaankarvaromaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)