lauantai 18. toukokuuta 2013

Kesä tuli!

Tämä viikko onkin ollut aika kiireinen. Alkuviikko oli sopivasti kylmä ja sateinen, joten ei harmittanut yhtään, vaikka joutui istumaan sisällä koekirjojen kanssa. Ah, olen suorittanut peruskoulun viimeisen kokeet. Niitä oli peräti neljä, joten tallille emme ole joutaneet ennen eilistä. Tiistaina Ukkoa kävi liikuttamassa vakioliikuttajamme, mutta muuten se on ollut lepolomalla. Ukolla ei onneksi parin päivän vapaat nouse päähän eikä siitä tule mitenkään levoton. Ukko on rauhallinen kaveri.

Heti, kun kokeet loppuivat, myös ilma kirkastui. Sekä eilen että tänään on ollut aivan upea ilma! Kesän ensimmäiset helteet. Eilen varsinkin tuntui aika kuumalta näin yhtäkkiä, kun ei ole vielä tottunut lämpimiin ilmoihin. Kaiken lisäksi olimme vielä varanneet ratsastustunnin. Onneksi Satu oli ratsastamassa enkä minä.

Neljän päivän tauon jälkeen oli ihan mennä tallille. Sydäntä oikein lämmitti, kun Ukko tuli toisesta päästä tarhaa moikkaamaan, vaikka sillä oli heinää. Samalla se myös ilmoitti, että vesisaavi on tyhjä ja se pitäisi täyttää.   

Kun Ukko oli rauhassa syönyt ja olimme putsanneet poissaoloaikamme sonnat tarhasta, otimme kopsukan sisälle. Olemme viime aikoina hoitaneet Ukon pihalla, mutta nyt siellä oli niin kuuma, että näimme paremmaksi hoitaa sen viileässä sisällä. Ukko oli taas oikea nallekarhu, kun sitä kutitti ihan hirmuisesti joka paikasta, kun kukaan ei ollut rapsuttanut sitä moneen päivään. Voi raasua! ;)

Ukko ei ollut tunnilla aivan vedossa helteen ja vapaapäivien takia. Se oli aika vetelä, mutta liikkui kuitenkin paikoin tosi hyvin. Satu ja Ukko tekivät tunnilla ihan perusjuttuja kohtuu kevyesti lämpimän ilma takia.

Meillähän on ollut nyt menossa satulan täyteoperaatio. Tällä hetkellä palasia on vasemmalla kuusi ja oikealla yksi. Alkaa pikkuhiljaa tuntua, että satula olisi löytänyt sopivan tasapainon. Ainakin Ukon liikkuminen on muuttunut. Aiemmin Ukko on ollut oikeaan kierrokseen todella jännittynyt ja kiireinen, mutta nyt se on ollut taas vasempaan kierrokseen aavistuksen jännittyneempi ja huonommassa tasapainossa. Täytteitä ei nyt kuitenkaan kannata koko ajan veksalata vaan katsoa vähän pidemmän aikaa. Satula on kuitenkin ollut aika pitkään vinossa, joten Ukosta voi tuntua oudolta, kun se on nyt yhtäkkiä eri asennossa. Ukolle pitää antaa vähän tottumisaikaa.

En nyt osaa hirveästi tuntia analysoida, koska en itse ratsastanut. Koska Satu oli yksityistunnilla, pystyin tällä kertaa jättämään videoon äänet. On ihan kiva kuunnella opettajan ohjeita.


Tunnin jälkeen käytimme hikisen Ukon pesarilla ja veimme sen maistelemaan ensimmäistä kertaa vihreää, jota nyt ei vielä kovin hyvin ole. Joka tapauksessa se ei tuntunut Ukkoa haittaavan vaan se oli oikein tyytyväinen. Erityisesti Ukon kohdalla on tärkeää, että sen totuttaa hyvissäajoin vihreälle, koska se sairasti viime kesänä kaviokuumeen. Vaikka kaviokuume ei johtunutkaan ainakaan kovin suurelta osin ruokinnasta vaan stressistä, täytyy silti olla tarkkana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)