tiistai 30. huhtikuuta 2013

Sattuu ja tapahtuu

Ensin täytyy todeta, että oikea käteni erityisesti ranteen ja kyynerpään väliltä on aika kipeä. Kyseessä on rasitusvamma, joka johtuu sunnuntain juoksutuspuuhista. Herra Hevonen päätti tarjota ravin sijasta pukkilaukkaa ja muita epämääräisiä sivuloikkia. Tämä yhdistettynä oikomiseen johti siihen, että löystynyt liina joutui lopulta takasten väliin ja hevonenhan siinä lähti matkoihinsa liina perässään. Käteen kohdistui aika ikävä nykäisy. Rasitusta aiheutti myös se, että Ukko olisi halunnut jatkaa laukassa (vaikka tarkoitus oli ravata) suoralle ja minä jouduin kiskomaan sitä takaisin ympyrälle.

Sellaista tällä kertaa. Viime juoksutuksesta onkin paljon aikaa. Emme ole juoksuttaneet Ukkoa, koska kesän jälkeen se ei enää tykännyt siitä vaan jumitti eikä suostunut menemään ympyrälle. Tämä johtui siitä, että yritimme kesällä löytää epäpuhtauden syyn juoksuttamalla. Nämä huonot muistot tuntuivat nyt kuitenkin olevan varjo vain.

Olin taas eilen tunnilla. Käsi ei onneksi häirinnyt ratsastusta eikä se edes ollut sillä tavalla kipeä kuten nyt. Ei kyllä mennyt niin hyvin kuin viimeksi. Suurin syy tähän oli varmasti se, että olen ollut kipeänä ja menin ns. kylmiltään tunnille.

Aiheena olivat tällä kertaa asetukset. Ensin käynnissä ja sitten ravissa ympyröitä, ja lopuksi kahdeksikkoa. Aluksi käynti oli aika ponnetonta ja etupainoista. Pikkuhiljaa Ukko kuitenkin alkoi liikkua omalla moottorillaan, vaikka en löytänyt aivan sitä samanlaista pehmeyttä edestä kuin viime tunnilla. Käynnissä molemmat kierrokset olivat aika tasavahvoja, mutta ravissa eri kierrokset olivat kuin yö ja päivä.

Vasemmassa kierroksessa ravi oli rentoa, kääntäminen onnistui hyvin ja loppua kohden alkoi löytyä asetustakin. Mutta se oikea kierros..!

Ukko on jännittynyt, koska oikea kierros on sille vaikea, koska se on niin vino. Se on epävarma, mutta ei ole saanut ratsastajalta tarvitsemaansa tukea, koska tästäkin on tullut vino. Kun Ukko ei ymmärrä eikä osaa, se tarjoaa ainoaa asiaa, jota se osaa eli kovaa vauhtia. Ympyrä leviää ja Ukko juoksee lapa edellä ulkoapujen läpi. Minä taas jännityn ja hermostun, kun Ukko ei käänny, mikä taas heti heijastuu Ukkoon. Eli tähän on muodostunut eräänlainen oravanpyörä. Minun pitäisi pitää pää kylmänä. Jos ympyrä leviää, se sitten leviää. Ottaa uudestaan ja heti, kun Ukko tekee oikein, kehua sitä. Kahdeksikkotehtävä on siinä hyvä, että, kun vaikeampaan kierrokseen puoliympyrä menee hyvin, voidaan vaihtaa helpompaan kierrokseen.

Kierrosten väliset erot näkee silmälläkin. Koko ratsastusasentoni muuttuu, kun vaihdamme oikeaan kierrokseen. Samoin Ukon liike menee paljon jännittyneemmäksi. Tuo ympyrällä ratsastus on oikeaan kierrokseen aikamoista vääntämistä ja pusertamista.

Pienimutoinen epätoivo meinasi iskeä tuolla tunnilla, kun tuntui, ettei tuo oikea kierros onnistunut millään. Nyt jälkeenpäin on sellainen fiilis tuota videota katsoessa, että tekee mieli laittaa kämmen otsalle ja huokailla ääneen. Pohjalta suunta on vain ylöspäin!

Yritin etsiä videon taustalle sopivaa kappaletta Justin Bieberiltä ihan vain sen kunniaksi, että hän oli Suomessa ensimmäistä kertaa perjantaina. Nyt saatte kuitenkin tyytyä Queenin Radio Ga Ga - kappaleeseen. Ja ei, en fanita mitenkään erityisesti Justinia. :D

2 kommenttia:

  1. ku ukolla on tuolla'miten kaikki alkoi' sivustolla kuvia ja siellä ukolla oli kaulassa semmonen teippi ? miksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukolla oli meille tullessaan jonkinmoinen patti kaulassaan, johon saimme sitten eläinlääkäriltä hoito-ohjeet, joihin kuului patin suojaaminen. Hoito ei kuitenkaan auttanut. Päädyimme lopulta siihen, että patti on hankauksen (esim. loimi, aita) seurauksena syntynyt haava, joka ei ole päässyt missään vaiheessa parantumaan. Saimme viime keväänä toiselta eläinlääkäriltä ohjeeksi mäntysuopakuurin, joka tuottikin tulosta. Patti on pienentynyt puoleen, mutta, kun se ei ole tuosta enää pienentynyt, se varmaan tullaan leikkaamaan kesällä pois.

      Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)