torstai 25. huhtikuuta 2013

Viimeinkin se kooste valmennuksesta

Olen nyt vihdoin saanut katsottua videot läpi ja valmistellut julkaisukelpoisista pätkistä videokoosteen valmennuksesta. Alkuperäinen suunnitelma oli, etten olisin laittanut videon taustalle ollenkaan musiikkia, jotta kuulisitte opettajan ohjeet. Näin nyt kuintenkin paremmaksi laittaa musiikin taustalle, koska opettaja puhuu sen verran hiljaa maneesin toisessa päässä, ettei puheesta olisi saanut aina selvää eikä hän muutenkaan aina neuvo minua vaan toista ratsukkoa. Lisäksi Satu puhui kuvatessaan monessa kohti tallinpitäjän kanssa pitkiä pätkiä.

Videolta huomaan ihan selkeästi, että lantioni on vääntynyt ympyröillä. Erityisesti oikeaan kierrokseen sen huomaa, kun oikeana kylkeni on rutussa. Ylipäätään oikea kierros on meille molemmille huomattavasti vaikeampi. Ukon vinouden seurauksena minustakin on pikkuhiljaa tullut vino huomaamattani. Olisi pitänyt mennä tunnille jo paljon aiemmin, sillä ongelman kitkeminen on nyt huomattavasti vaikeampaa, kun se on ehtinyt kunnolla kehittyä. Ei saa kuitenkaan lannistua! Nyt vain pitää tehdä kovasti töitä istunnan eteen. Menen taas onneksi maanantaina tunnille.

7 kommenttia:

 1. Ihanaa että teillä oli antoisa tunti :D. Ei kannata harmitella vaikka noita virheitä pääsis syntymään, kyllä niitä voi tulla vaikka käviskin tunneilla :)

  VastaaPoista
 2. Kuka teitä käy valmentamassa? :)

  VastaaPoista
 3. Sori, ku tällee sanon ilman mitää selityksiä, mutta näyttää siltä et ravissa sun jalat heiluu hulluna. Taiku mulle on aina opetettu että jalkojen pitää olla paikallaan askellajissa, kuin askellajissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, jalka voisi olla rauhallisempi, mutta ei se nyt mielestäni aivan "hulluna heilu". Ukolla on todella isot liikkeet, joten jalan pitäminen paikallaan on aika vaikeaa. Lyhyemmillä jalustimilla se varmaan onnistuisi helpommin. Muutenkin tuossa tunnilla minulla oli aika paljon muuta mietittävää (kuten vartalon pitäminen suorassa), jolloin jalan asento jäi vähemmälle huomiolle.

   Ratsastus on siitä kiva laji, että on aina jotain, missä voi kehittyä!

   Poista
 4. Voi, hyvän näköistä menoa ja mikä tärkeintä, hevonen on tyytyväisen oloinen! :)
  Pääsisinpä minäkin pian reenaamaan ratsastusta oman hevosen selässä. Niitä hetkiä odotellessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ratsastus on palkitsevaa. Olisi hienoa olla vielä joskus niin hyvä ratsastaja, että häiritsisin hevosen liikkumista mahdollisimman vähän ja pystyisin vaikuttamaan hevoseen pienillä, mutta selkeillä avuilla.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)