Liikutamme Ukkoa kuusi kertaa viikossa. Viikko-ohjelma vaihtelee aika paljon, mutta se kostuu yleensä kahdesta koulutunnista, enintään yhdestä estetunnista, yhdestä temppuilukerrasta ja kahdesta maastosta.
Koulua |
Monen mielestä vapaapäivä on vain ihmistä varten. Toki se on myös ihmistä varten, mutta kyllä minun mielestäni hevonen tarvitsee myös vapaapäivän, jotta sen mielenkiinto säilyy, lihas pääsee kehittymään ja oppimista tapahtuu. Tutkimuksen mukaan niiden hevosten oppimistulokset olivat parempia, joita ratsastettiin vain 3-4 kertaa viikossa.
Esteítä |
Maastoilua |
Ukon liikunta ei ole kovin raskasta ainakaan, jos verrataan sen kilpailuakoihin. Ukon kunto on kuitenkin säilynyt todella hyvänä ja sen ratsastaminen hikeen on hyvin vaikeaa. Se saattaa hiota kesäkuumilla, reippailla maastolenkeillä, esteillä ja laukatessa. Koulutunneilla se ei oikeastaan koskaan hikoile. Joku sanoi kerran, ettei hevoselle saisi edes tulla kouluratsastuksesta kovaa hikeä, koska se tarkoittaisi, että siltä on vaadittu henkisesti tai fyysisesti liikaa. En tiedä pitääkö väite paikkaansa tai, mikä edes määritellään kouluratsastukseksi.
Temppuilua |
Toki ei tule unohtaa hevosen itsenäistä liikuntaa. Laitumella hevoset liikkuvat syödessään, mutta tarhassa niiden aktivoiminen liikkumaan on jo vaikeampi tehtävä. Aakea pelto tuskin kannustaa hevosta liikkumaan, vaikka tilaa siihen olisi. Esimerkiksi metsään tehty tarha voi olla hevosesta jo huomattavasti kiinnostavampi.
Heinien sijoittelu ympäri aitausta voisi olla yksi vaihtoehto hevosen aktivoimiseen, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta tähän. Lisäksi tarhan siisteys ja pohja vaikuttavat ratkaisevasti hevosen innokkuuteen liikkua. Myös loimitus ja tarhakaveri voivat vaikuttaa asiaan.
En halua mitenkään puuttua tai tulla mukamas viisampana neuvomaan ja älä ota tätä pahalla mutta mietin oletko sinä ja tämä sinun kaverisi oikeita omistajia tälle hevoselle?/:
VastaaPoistaLuin vanhoja postauksia ja valitettavasti en ole ainut joka on sitä mieltä että kehitystä ei tapahdu/: olette koko ajan samassa pisteessä ja yritätte saada loppuun palanutta ravuria ratsuksi ilman tulosta. En sano ettet osaisi hevosta pitää sillä mun mielestä on ihailtavaa kuinka paljon tiedät hevosista ja ajattelet hevosen parasta. Tarkotan sitä että tämä ukko ei ole sinulle se oikea hevonen):
Hevosen koulutus on vaikeaa ja jos vuoden aikana ei ole kehitystä tapahtunut huomattavasti ei kannata tuhlata rahoja hevoseen joka ei yllä omalle osaamistasolle. Mielestäni sinä ansaitset osaavamman hevosen koska sun omat taidot kärsii tässä.
Tiedän että ukko on sinulle rakas mutta kannattaisi harkita laittaako rahat loppuun palaneeseen ravuriin vai osaavampaan hevoseen. Ukko ei vaikuta siltä että se oppii asiat ja muutenkin sun koulutustyyli ei sovellu ukolle. Anteeksi tälläisenä anonyymina huudella mutta olen 5 hevosen omistaja ja ajattelen ukon että sinun parasta(:
Vastasin kommenttiisi hieman pidemmän kaavan mukaan kokonaisella postauksella. :)
PoistaEn ottanut kommenttiasi mitenkään pahalla ja ymmärrän huolesi.
Me aatellaan samalla päällä, oon miettinyt samasta aiheesta postausta ;).
VastaaPoista"Pääsääntö kuitenkin on, että siinä vaiheessa on hyvä lopettaa, kun menee hyvin. Ei kannata sortua tekemään asioita "vielä kerran". "
<- Tämä on niin totta ja hyvä periaate. Aina joskus tulee tehtyä se "vielä kerran" -virhe ja sitten jos hevonen onkin just vaihtanut "juurihan tein, mitä se vielä haluaa enkö tehnytkään oikein?"-moodiin niin siinäpä sitä ollaan.
Minäkin sorrun välillä "vielä kerran" -virheeseen. ;)
Poista