perjantai 22. helmikuuta 2013

Ikilapset

Vaikka blogi onkin tarkoitettu Ukkoa varten, ajattelin, että sekaan mahtuisi vähintään yksi postaus minusta tai oikeastaan minusta ja Sadusta, lapsenmielidyydestämme ja mielikuvituksestamme, leikeistämme ja tapaamisestamme.

Tapasimme Sadun kanssa ensimmäisen kerran esikoulussa kymmenen vuotta sitten. Se ei todellakaan ollut mitään "rakkautta ensi silmäyksellä". Satu itse asiassa kiusasi minua. Ei mitenkään pahasti, se oli lähinnä nimittelyä.

Meillä molemmilla oli ja on edelleen todella hyvä mielikuvitus, minkä seurauksena me varmaankin lopulta ystävystyimme. Ja se ystävyys on kestänyt näihin päiviin asti.

Loimme mielikuvitusmaailman, joka on pikkuhiljaa muokkautunut vuosien saatossa. Ja mielikuvitusmaailmaan muodostui myös kasapäin erilaisia hahmoja ja lajeja: sumukoirat, punasudet, Elsa-traktori, Hullupallo ja Kapteeni Graniitti, vartija, päätön hovimestari kirveineen, aavemorsian, nuohooja, vauvakuningas, valopallot, Jenna Juorukello ja muu juorulehden toimitus, uutistoimittaja Matti Viholainen, itse pääpahis Pomo ja hänen poikansa Pomo Juniori alias Damon Jackson sekä pehmot ja Superit.

Hahmojen kirjosta kuitenkin eniten seikkailuissa ovat mukana pehmoista Katri ja Kassu sekä supersankarit Karoliina ja Satu, jotka ovat käytännössä me itse sekä Pomo.

Alkuaikoina leikit pohjautuivat aina seikkailuun. Riehuimme paljon pihalla emmekä pelänneet sotkea itseämme tai lelujamme, vaikka ne ovat tunnearvoltaan meille todella tärkeitä. Olimme kovia tekemään asioita käsillämme. Tarveaineina olivat aina pahvi ja teippi. :D

Ajan kuluessa leikkien luonne muuttui ja niistä tuli enemmän sisäleikkejä, joita olisi hyvin voinut verrata saippuasarjoihin. Väkertelimme edelleen paljon käsillämme, mutta materiaalit vaihtuivat puuhuun, nauloihin ja kankaisiin.

Viime vuosina leikkiminen ja askartelu ym. ovat vähentyneet todella paljon. Tähän ovat vaikuttaneet kasvamisen lisäksi muut kiinnostuksen kohteet kuten aikaa vievä hevosharrastus ja koulu. Vuoden 2011 aikana saimme tyydytettyä leikkimielisyytemme nuorisoteatterissa. 

Nykyisin emme ehdi kyläillä enää niin usein kuin aiemmin ja silloinkin, kun olemme toistemme luona istumme lähinnä koneella. Jokin aika sitten Satu oli meillä kylässä ja olimme tavanomaiseen tapaan menossa tietokoneelle, mutta netti ei toiminutkaan. Meidän oli keksittävä muuta puuhaa ja Justimusten innoittamana innostuimme kuvaamaan "apinointiamme". Se oli todella hauskaa ja nyt olemme alkaneet käsikirjoittamaan, kuvamaan, näyttelemään ja editoimaan lyhytelokuvia YouTube-kanavallemme.

Tässä muutamia kuvia vuosien takaa:
Kovia kokeneet pehmolelumme Katri ja Kassu ovat parhaat ystävykset :)

Välillä innostuimme naamioimaan pehmoja :D
Diskot

Ystävyys johti lopulta rakkauteen. Romanttisella illallisella! :D
Katrin ja Kassun hääkuva 28.4.2008
Hääkattaus
Häävieraita
Sukupotretti (vasemmalla oleva jänis on pappi) Suunnittelimme häitä useita viikkoja pehmojen juhlavaatteista häämatkaan asti (pyöräilimme paikalliselle Teboilille jätskille xD) . Häistä on videokin olemassa, mutta sitä en kehtaa tänne julkaista. ;)


Katrin ja Kassun talo on rakennettu pahvista ja vuorattu muovilla. Naapurin kissa kävi kuitenkin terottamassa kynsiään kattoon, jolloin katto kastui ja jouduimme ottamaan talon pois. Nyt kaksi vuotta myöhemmin talo odottaa edelleen uutta kattoa. Lisäksi meillä on myös toinen parin vuoden takainen projekti kesken Sadun kotona. Puusta rakenetussa talossa on vasta seinät ja lattia...

4 kommenttia:

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)