maanantai 25. helmikuuta 2013

Kipeänä

Juu, eli olen ollut viime torstaista lähtien flunssassa. Kuumetta ja nuhaa. Tällaiset lievät taudit ovat siinä mielessä ikäviä, että niistä parantumiseen menee aikaa. Tauti saattaa vetkutella päällä viikonkin ajan. Onneksi sairastuin nyt enkä vasta lomalla, joka on ensi viikolla! :D Poikkeuksellinen loma muuten tulossa, sillä emme ole tänä vuonna menossa perheen  kanssa laskettelemaan. Ajattelimme tosin, että ajaisimme Etelä-Suomeen tapaamaan perheystäviä, mutta sekin hanke taitaa kaatua.

Tästä flunssasta saan oikeastaan syyttää itseäni. Keskiviikkona Satu oli meille kylässä kuvauspuuhissa. Pakkasta oli reilusti ja me hilluimme ulkona ilman lakkia tai hanskoja. Sen lisäksi lähdimme illala pakkasen kiristyttyä entisestään Ukon kanssa maastolenkille liian vähissä vaatteissa. Satukin siis on ollut tostaista lähtien kipeänä. Kaiken tämän lisäksi luottoliikuttajamme on venäyttänyt selkänsä ja "ex-luottoliikuttajamme" ei myöskään pääse Ukkoa liikuttamaan. Ukko ei siis ole liikkunut keskiviikon jälkeen.

Kuvauspuuhista vielä sen verran...  Eli kuvasimme Sadun kanssa uutta lyhytelokuvaa YouTube-kanavallemme. Kuvasimme ja editoimme yhteensä kymmenen tuntia. Nyt kuitenkin monen mutkan kautta joudumme kuvaamaan koko homman uudestaan. Juttu on niin pitkä ja hankala selvittää, etten jaksa lähteä sitä nyt selostamaan. Voin sanoa, että silloin ärsytti. Nyt olen lähinnä hyväksynyt tosiasiat. Noh, ainakin voimme tehdä videosta entistäkin paremman.

Takaisin aiheeseen! Liikkumattomuus ei onneksi Ukolla nouse päähän ainakaan näin lyhyellä aikavälillä. Se on saanut nyt olla aika paljon omissa oloissaan. Herra on viety tallin puolesta sisään ja ulos, mutta muuten siihen ei ole koskettu tai tarhaa siivottu. Sadun äiti on vain käynyt pilkkomassa porkanat päivittäin.

Tiedämme, ettei meidän tarvitse olla Ukosta huolissaan ja voimme luottaa tallinpitäjään. Hän seuraa hevosten käyttäytymistä ja ilmoittaa havaituista muutoksista. Minusta on hienoa, että hän oikeasti seuraa hevosia. Esimerkiksi kovalla pakkasella ne otetaan aiemmin sisälle, jos ne näyttävät seisoskelevan portilla.

Arvostan nykyisessä tallipaikassa erityisesti hevosten yksilöllisten tarpeiden huomioon ottamista, tervettä maalaisjärkeä ja jämäkkää otetta hevosten käsittelyssä.  Kaikki hevoset ovat hyväkäytöksisiä; esim. ruokaa ei oteta ilman lupaa. Tiedän myös tallipaikkoja, joissa on käynyt niin, että hevosesta on tullut hankala käsitellä, koska tallipaikka ei ole välittänyt hevosten käytöstavoista.

Ja tietenkin tallipaikassa on kaikki perusasiast hyvällä mallilla. Hevosilla on riittävästi ruokaa ja vettä sekä päivittäistä ulkoilua tarvittaessa takkiin pukeutuneena.  Lisäksi ruokailuajat ovat säännölliset, niitä hoitaa aina samat henkilöt ja niillä on omaa rauhaa. Voisi sanoa, että asiat ovat tällä hetkellä Ukon osalta todella hyvin. :)

Ukko odottaa kolmen heiniään.

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti flunssa rupeaisi hellittämään jo.

  Hienoa että Ukolla on hyvä tallipaikka :). Itse olen myös tyytyväinen meidän talvikotiin, on tosi tärkeää että voi luottaa tallihenkilökuntaan. On ammattiapu aina lähellä ja mm. tosi hyvä patja turvetta karsinoissa

  -tiedän niitäkin jotka esim pihistelee kuivikkeiden määrissä säästön syyksi, ei hepan ole kiva seisoskella tai nukkua melkein betonilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään olin jo koulussa, joten flunssa alkaa jo hellittää.

   Onhan näitä pihistelijöitä. Heinääkään ei jossain viitsitä syöttää tarpeeksi vaan annetaan kauraa...

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)