torstai 10. heinäkuuta 2014

Testissä LG ja lyhytvartinen hakkamore


Asetukset niin, ettei tule ollenkaan vipuvartta.
Odotukset olivat LG-kuolaimettomien suhteen aika korkealle positiivisen palautteen takia, jota olin paljon kuullut. Loppujen lopuksi emme huomanneet juurikaan LG:ssä eroa verrattuna sidepulliin, jota olemme nyt käyttäneet sen jälkeen, kun BB-kuolaimettomamme menivät "käyttökieltoon". Kentällä ratsastaessa Ukko taipui aavistuksen helpommin LG:llä, kun taas sidepullilla se vastasi nopeammin pidätteisiin.

Sekä sidepullissa että LG:ssä on maastossa se ongelma, ettei niissä ole tarpeeksi jarrua vauhdikkaammalle lenkille. Kyllähän sen aina saa rauhallisempaan askellajiin, mutta ei se kiskominen kovin kaunista katsottavaa ole. Lisäksi erityisesti LG:n kohdalla nousi esiin se ongelma, että se hankasi turvan päältä ja poskesta karvaa pois reilumpia pidätteitä tehdessä.

Eteen-alas -venytystä maastolenkin aikana.


Saimme samassa paketissa myös lyhytvartisen hakkamoren kokeiluun. Niissä pidätysvoima oli jo aivan toista luokkaa kuin LG:ssä ja sidepullissa. Lyhytvartinen hakkamore lähtee siis tilaukseen. Ne tulevat maastokäyttöön. Kentällä ratsastukseen pitäisi vain keksiä sopiva kuolaimeton. Sidepull olisi yksi vaihtoehto, mutta ne pyörivät päässä, jos ratsastaa paljon sellaisia liikkeitä, joissa tarvitsee johtavaa ohjasotetta. Ja tokihan turpahihna nousee myös jonkin verran ylöspäin silloin, kun ohjat ovat tuntumalla. Siitä tosin ei ole haittaa, jos karva ei ala kulua. Ajattelimme lisätä sidepulliin toisen leukahihnan vakauttamaan sitä. Katsotaan, miten se vaikuttaa.

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä kuvia ja lukea postaus aiheesta :). Teillä on muuten aikalailla samanlainen harja kuin meillä. Samasta kohtaa hieman paksumpi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se näkyy varsinkin nyt, kun Ukko on jokin aika sitten rapsuttanut harjansa poikki läheltä säkää. ;)

      Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)