sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Mitä hevoseni tekee, kun...?

Jostain syystä innostuin taas pitkästä aikaa haasteen tekemisestä. Jos haluat tehdä Mitä hevoseni tekee, kun...? -haasteen itsekin, käy katsomassa ohjeet täältä. Jossain vaiheessa tulee varmaan myös postausta Piet Nibbelinkin kurssista, kun vain olen saanut pääni selviämään sen verran, että osaisin edes jotain siitä kirjoittaa. :D Mutta eiköhän sitten aloiteta!

...nousen sen selkään? Vaihtelee tilanteen mukaan, mutta yleensä Ukko on lähdössä hetimmiten liikkeelle, kun olen saanut itseni selkään. Silloin aina pysäytän sen. Jos on paljon ötököitä tai jos selkään meneminen ei oikein onnistu (ilman satulaa), Ukkoa alkaa tympäistä, jolloin se ei haluaisi seisoa selkäännnousujakkaran vieressä.

...kävelen pitkin ohjin alkukäyntejä? Aluksi Ukko saattaa liikkua laiskasti ja haahuilevasti, kunnes saan sen kunnolla vauhtiin. En yleensä mene alkukäyntejä uraa pitkin, vaan pysyn mahdollisimman paljon sieltä pois. Näin on hyvä tarkistaa, että Ukko varmasti kuuntelee kääntäviä apuja.

...se ei jaksaisi lähteä töihin? Harvoin kyse on väsymyksestä, vaan syy on jokin muu. Yleensä Ukko haluaa lähteä töihin.

...pyydän sitä vaihtamaan laukkaa? Varmaan katsoo minua hölmistyneenä. Ehkä pudottaa raviin, kiihdyttää laukkaa tai heittää vähän takapäätään. Laukavaihtoa ei siis ole vielä Ukolle opetettu.

...se pelkää jotain estettä? Eipä ole tullut vielä pelottavaa estettä vastaan. ;) Alkuaikoina Ukko pelkäsi maapuomeja. Silloin se pysähtyi puomin eteen, peruutti ja jäi tuijottamaan sitä. Jos annoin pohkeita, se yleensä uskaltautui yli vähän aikaa sivuttain steppailtuaan.

...maastossa pitäisi mennä jonkun ojan yli? Ojat, joita olemme tähän mennessä ylittäneet ovat olleet sen verran isoja, että niiden yli ei ole tarvinnut astua/hypätä, vaan olemme ratsastaneet reilusti ojan pohjalle ja ylös.

...tipahdan? Olen pudonnut Ukon selästä kolmen vuoden aikana kolme kertaa. Kahdella kerralla se jäi paikoilleen luokseni. Yhdellä kerralla se jatkoi matkaansa, kun tippumiseni johtui säikähdyksen aiheuttamasta juoksupyrähdyksestä.

...maastossa tulee traktori/joku muu iso auto vastaan? Yleensä ei aiheuta ongelmaa, koska ratsastan Ukon aina sellaisissa tilanteissa pois tieltä (esim. pelolle).

...käytän raippaa? Raippa ei ole juuri koskaan mukana. Jos käytän sitä, Ukko reagoi halutulla tavalla....puhdistan kaviot? Ukko seisoo nätisti. Aiemmin se yritti nykiä oikeata etustaan sitä puhdistaessa.

...pesen sitä? Seisoo paikallaa, mutta ilme on hapan; "no pese nyt, jos on kerta pakko".

...laitan sille suitset? Laskee päätään, jotta saan suitset päähän. Sen jälkeen pitää päätään paikallaan, kun laitan soljet kiinni.

...kiristän satulavyötä? Silloin, kun vielä käytimme Ukolla satulaa, se näytti aina vähintään tympääntyneeltä.

...suihkutan hyttysmyrkkyä? Pysyy paikallaan, mutta ei ole asiasta kovin innostunut. Ei anna laittaa myrkkyä irti ollessaan.

...haen sen sisälle tarhasta tai laitumelta? Tulee vastaan. Nuuskii kättä hetken ennen kuin laitan päitsen päähän....se on yksin tallissa/tarhassa ja muita hevosia ei ole näkyvissä? Tallissa ei välitä (varsinkin, kun Satu ja minä olemme myös siellä), mutta tarhassa menee levottomaksi. En edes muista, milloin tällainen tilanne on viimeksi tapahtunut.

...se karkaa? Ukko ei ole karannut kuin kerran maastossa. Silloin se ainakin valmiiksi jännittyneessä mielentilassa näki parhaaksi lähteä laukalla kotiin, mutta jäi kuitenkin jonkun omakotitalon pihalle syömään. Sieltä se antoi nätisti kiinni.

...se näkee uuden hevosen? Kiinnostus herää. Ukkoa haluaisi mennä moikkaamaan tuntemattomia hevosia.

...se maistaa jotain pahan makuista? En muista, että olisin koskaan tarjonnut sille mitään, joka olisi sen mielestä pahan makuista. On ollut hyvä tarjoilu! ;)

...se kerjää ruokaa? Hörisee, maistelee sormia tai ottaa tietynlaisen krokotiili-ilmeen. Lopettaa kuitenkin, kun vaatii niin.

...se lastataan? Naru kaulalle ja Ukko kävelee itse koppiin.

Mitä hevoseni tekee juuri nyt? Syö tallissa ilta-/yöheiniä.

Piet Nibbelink ja Ukko tutustumassa toisiinsa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)