lauantai 14. joulukuuta 2013

Projektin edistyminen

Kaikki ei mene aina niin kuin elokuvissa -ei myöskään heinälaatikon suhteen. Kirjoittelin marraskuussa heinälaatikko-projektistamme. Silloin laatikosta puuttui enää katto, seinät ja rautaverkko. Laatikko saatiin kyllä valmiiksi ja se rahattiin tallillekin, mutta jo muutaman päivän käytön jälkeen alkoi esiintyä ongelmia.

Päällimmäinen tai oikeastaan ainoa syy ongelmiin on se, että laatikko on liian pieni. Ensinnäkin pieni siinä mielessä, ettei sinne mahdu koko päiväksi heinää. Lisäksi se on liian pienenä myös liian kevyt. Tähän kun vielä lisätään se, että laatikko on pohjansa pinta-alaan nähden liian korkea voi lopputuloksen jo arvatakin. No heinälaatikkohan oli ruunakaverusten toimesta mukkelismakkelis pitkin tarhaa. :D Ensimmäisenä päivänä laatikko oli melkein 8 metrin päässä paikasta, johon se oli aluperin sijoitettu. 


Heinälaatikko on saanut aika kovaa kyytiä! Kaiken lisäksi laatikko on kuivuneen mudan peitossa; laatikko pyöri pitkin tarhaa juuri pahimpien mutakelien aikana...
Ajatus hyvä, mutta toteutus ontuu. Heinälaatikko-ideaa ei ole kuitenkaan heitetty vielä romukoppaan. Aiomme rakentaa heinälaatikolle saman kokoisen lisäosan. Lopputuloksessa pohja on niin laakea, etteivät hepat pysty sitä enää kaatamaan. Ei haittaa, vaikka ne pystyisivätkin sitä liikuttelemaan, koska pääsia on, ettei laatikko pääse kaatumaan.

Tänään onkin sitten talliporukan pikkujoulut, joten lähden tästä leipomaan joulutorttuja sinne syötäväksi! Ja Ukonkin karsinaan pitäisi suorittaa perinteinen joulusiivous.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)