sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Freemax tuli (ehkä) jäädäkseen

Asiaan liittymätön kuva, mutta meillä on täällä ihan talvi jo! 
Tänään oli viimeinen mahdollisuus kokeilla Freemaxia ennen kuin sen palauttaminen myyjälleen olisi liian myöhäistä. Teimme pieniä muutoksia satulan täytteisiin: laitoimme satulan keskivaiheelle yhden ylimääräisen palan retkipatjaa siihen kohtaan, jossa Ukon selkä notkahtaa. Lisäksi vaihdoimme satulaan S-kaaren, joka oli kuitenkin ehkä huonompi kuin M-koon kaari. Vaihdetaan se siis takaisin.
Kyllähän tuo satula vielä työstämistä vaatii, mutta ehkä olemme valmiita siihen. Jälki on kuitenkin jo noin hyvä pienen täytekikkailun jälkeen. :)

Venyttelyt lenkin jälkeen. 
Jos satula jää, seuraava homma olisikin sitten opettaa Ukolle uusi asenne satulaan. Nyt se näyttää hapanta naamaa jo nähdessään satulan. Tilannetta on myös edistänyt se, että olemme huomaattamme opettaneet Ukolle tätä mielenyhtymää. Naksuttimen huonona puolena on se, että halutun käytöksen lisäksi hevonen oppii myös sillä hetkellä vallinneen mielentilan. Jossain vaiheessa Ukko liikkui satuloidessa, joten opetimme sen naksuttimen avulla pysymään paikallaan, mutta emme varsinaisesti kiinnittäneet huomiota Ukon mielentillaan. Osaahan se nykyisin pysyä paikallaan satuloidessa, mutta näyttää edelleen yrmyltä. Nyt asiaa on lähestyttävä sen kautta, että Ukko haluaa pysyä paikallaan satuloidessa, koska satula on kiva juttu.

Aiemmat satula(kokeilu)t:

Aiempi kirjoitus kyseisestä satulasta
Freemax-rungoton (käytetty)
Barefoot Notting Hill -rungoton 1. kokeilu ja 2. kokeilu
Freemax-rungoton (kopio)
Trekker Master -joustorunkoinen
Wintec-runkoyleissatula

3 kommenttia:

 1. Minulla osuu silmään tuossa hikijäljessä nuo tummemmat kohdat. Paneelien alue on tasaisesti hikinen mutta onko kuitenkin jotain painepisteitä kun karva on tummempi? Tommonen kaarevahko muoto jäljen takaosassa, keskellä yksi ja edempänä yksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva toki vähän hämää, mutta ymmärrän, mitä tarkoitat. Sitten vain pitäisi tehdä se päätös, että, mikä on riittävän hyvä hikijälki. Täydellistähän ei saa millään ellei tilaa satulaa mittailaustyönä ja sittenkin hevosen selkä muuttuu jatkuvasti. :D Ja sitten noihin painepisteisiin vaikuttaa myös se ratsastajan istunta; kuten olen aiemminkin kertonut, meillä on tullut Wintecin myötä (eritoteen Satulla, joka nyt ratsasti) tuoli-istunta, mikä varmasti myös aiheuttaa painetta satulan takaosaan. Ottaa näistä nyt sitten selvää...

   Poista
  2. Ja tosiaan, kyllähän tuo satula vielä työstämistä vaatii. :) Meidän pitää ostaa voimaks S-vyo, koska suora vyö vetää taaempaa solkea kireämmälle, mikä myös vaikuttaa siihen, että painopiste muodostuu taakse. Kuitenkin aiempiin testisatuloihin verrattuna jälki on todella hyvä. Aiemminhan iso osa paneelista on jäänyt ihan kuivaksi.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)