lauantai 5. lokakuuta 2013

Barefoot Notting Hill - 1. kokeilu

Jostain se on kuitenkin aloitettava, joten pyysin Barofoot Notting Hill -rungottoman kokeiltavaksi. Eiköhän näitä kokeiltavia satuloita ole maailma pullollaan.

Kokeilusatula ja oma Barefootin huopa.
Notting Hill oli oikein miellyttävä istua. Istuinosa on kuppimainen ja pehmeä. Ravissa satulan kova etukaari vain kävi kipeää, jos kevensi vähänkään etukenossa. Se oli oikeastaan ihan hyvä juttu, sillä tiesin ainakin, milloin olin etukenossa. Wintec on jättänyt jälkeensä istuntavirheitä: tuoli-istunnassa keventää väkisin etukenoon.

Notting Hillissä oli hyvä keventää, kun lyhensin jalustimia ja löysin sopivan tasapainon. Lisäksi runkosatulaa leveämpi istuin avasi lonkkia ja vapautti Ukkoa liikkumaan lennokkaammin.

Ainoa asia, mikä kokeilussa vähän jäi mietityttämään oli satulan valuminen taaksepäin. Voi toki olla, että olimme satuloineet satulan liian eteen, jolloin satula ikään kuin liikkui omalle paikalleen. Toisaalta vähän epäillytti, oliko satula lipunut jo liian taakse... Onneksi kokeilu ei jää tähän yhteen kertaan vaan saamme testailla satulaa vielä useammankin kerran. :)

Hikeen en Ukkoa tänään saanut ratsastettua, mutta jotain jälkiä satulasta kuitenkin jäi. Huomenna on tarkoitus lähteä hikimaastolenkille.
Selkäranka on jäänyt vapaaksi.

Mietin vain, että, mikähän on riittävä säkätila rungottomissa satuloissa? Notting Hillissä tilaa jäi reilu kahden sormen verran.

Aiemmat satula(kokeilu)t:

Freemax-rungoton (kopio)
Trekker Master -joustorunkosatula
Wintecin yleissatula

3 kommenttia:

 1. Sään yläpuolelle pitäis runkosatulassa jäädä 2-3sormea, joten on aivan loistavaa jos teillä jää reilu kaksi sormea tässä. Testaa vielä että säkätila pysyy tuommoisena myös liikkeessä eikä ota kiinni säkään.
  Upeaa että ranka jäi vapaaksi! Näyttää muutenkin tosi hyvältä. Vielä lisää testiä ja kenties tarpeen mukaan niitä täytepaloja keskelle kun Ukolla on kaareva selkä. Kannattaa kuvata selkä jokaisen koeratsastuksen jälkeen ja testata nyt satula ihan kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Joo, pitää testailla kunnolla ja tarpeen mukaan lisäsillä täytteitä. Tänään saadaan sitten kunnon hikijäljet.

   Kuvasta ei välttämättä näy, mutta selkärangan tila kapenee jonkin verran sekä eteen että taakse. Mitähän se tarkoittaa vai tarkoittaako mitään?

   Poista
  2. Ei mitään hajua mutta äkkisilteen vois aatella että satula leviäis keskeltä hieman? Käytännössä se ei varmaan haittaa mitään. Joku muu rungottomiin perehtynyt vois tietää enempi :D. Näyttäis siltä että se on kuitenkin koko matkalta hyvin vapaana. Tuo satula ei kuitenkaan tökkää selkärankaan ikävästi kuten runkosatula jos selkärankakanava on kapeampi takaa. Vanhoissa runkosatuloissa näkee rankatilan kaventuvan taaksepäin, silloin ei osattu huomioida että se ottaa kaarteissa kiinni rankaan.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)