lauantai 26. lokakuuta 2013

Aito Freemax

Freemax Classic Evo ilmestyi postiin viime maanantaina. Menimme Satun kanssa suoraan aamutallista (kustansimme tällä Ukon kengityksen) hakemaan jäätävän kokoista pakettia. Onneksi se ei ollut painava. Postissa oli myös pienempi paketti, joka sisälsi Börjesiltä Freemaxiin tilatut S- ja M-koon kaaret.

Ensimmäisellä ratsastuskerralla satulasta ei jäänyt ollenkaan hikijälkeä kunnes pääsimme tiistaina maastoon. Ukolla oli poikkeuksellisen paljon virtaa. Kädet kipeinä jouduin pidättämään eikä ravissa pystynyt oikein istumaan, mikä varmasti osaaltaan vaikutti siihen, että satulan painopiste oli enemmän satulan takaosassa. Hikijälkeä tutkiessamme, ilmeni myös toinen ongelma: jalustimet ilmeisesti jättivät painopisteet satulan etuosaan.
Siirsimme tarroilla kiinni olevia jalustimia edemmäs, ja se ilmeisesti auttoi.

Ukko on ei ole tosiaan noin hikinen vaan sateen kastelema.


Näyttäisi, että tuohon satulan etuosaan olisi edelleen jäänyt vähän tummemmat painaumat jalustimista.

Tämä käytetty Freemax ei ollut toivoton tapaus, mutta palautimme sen siitä huolimatta takaisin. Aiomme tilata ihan uuden Freemaxin suomalaiselta jälleenmyyjältä. Epäilen suuresti, että kokeilussa olleen Freemaxin materiaali on jo "väsynyt" eikä enää toimi oikein. Edes kaari ei jaksanut pitää sitä koossa, vaan repesi irti satulan valuessa syvemmälle selkään. Myyjä oli itse ostanut satulan käytettynä, joten ei voi millään tietää, miten vanha satula kyseessä ja hintakin vielä kohtuullisen korkea. Eihän mikään satula ikuinen ole.

Aiemmat satula(kokeilu)t:

Barefoot Notting Hill 1. kokeilu ja 2. kokeilu
Freemax-rungoton (kopio)
Trekker Master -joustorunkoinen
Wintecin yleissatula
 

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista :). Tuossa näkyy nyt niin klassisesti tuo miltä näyttää jos satula ei jaa painoa tarpeeksi ja syntyy painepisteet jalustinhihnojen kohtaan. Mutta tosiaan uusi satula voi toimia paljon paremmin. Innolla odotan sen tuloa :)

  VastaaPoista
 2. Oletko kokeillut Hidalgon koulusatulaa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole. Etsin pääsääntöisesti yleissatulaa. :) Meillä oli aiemmin Wintec Isabell -koulusatula, mutta vaihdoin sen epäkäytönnöllisyyden takia pois; esim. turvaliivi tökkäsi takakaareen maastossa.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)