perjantai 30. toukokuuta 2014

Wintecin paluu osa 1

Ha-haa, se on täällä taas! Yleissatulamme Wintec, jonka suhteen toivo oltiin jo menettämässä viime syksynä, kun siitä ei saanut tekemälläkään sopivaa Ukolle (lue lisää täältä) . Nyt olemme kuitenkin aloittaneet uudelleen sovitukset, koska Ukko on muuttunut niin paljon noista ajoista.

Ensimmäinen sovituskerta ei lähtenyt käyntiin kovinkaan lupaavasti. Ensinnäkin huomasimme, että meillä ei ole jalustimia. Ainoat jalustimemme ovat kiinni rungottomassa, joka anoimme Saksan reissumme aikana sovitukseen, ja se on edelleen sillä tiellä. Kovan etsinnän jälkeen saimme tallikavereilta lainaan jalustimet ja jalustinihihnat. Ongelmat eivät päättyneet vielä tähänkään. Kun olin kiristämässä satulavyötä, totesin, ettei se mene kiinni. Ukko on ollut niin kevyellä käytöllä koko talven, että se on päässyt lihomaan. Eihän se toki vieläkään ole mikään liikalihava, mutta toki mahaa on enemmän kuin silloin, kun se oli kovemmassa käytössä. Viime syksynähän vyö vielä meni kiinni, ja Ukko oli silloinkin sopivassa lihavuuskunnossa. Ehkä vyö menee taas kiinni, kun liikunta lisääntyy ja sitä kautta Ukko alkaa kiinteytyä. Saimme onneksi tallikaverilta pidemmän vyön lainaan.

Sateen takia jouduimme ratsastamaan maneesissa, joten kuvat eivät ole kovin hyvälaatuisia. Niistä kuitenkin näkee, miten tuo satula edelleen ajaa istumaan voimakkaaseen tuoli-istuntaan.


Kunnon tuoli-istunta -könötys! ;)


Ja sitten vähän edustavampi kuva.


Ukko liikkui koko ratsastuksen ajan reippaasti ja oli ihan positiivisella miellellä. Satulan hikijäjet taas eivät olleet kovin hyvät. Positiivista tässä on se, että ne olivat erilaiset kuin aiemmin, mikä taas kertoo siitä, että Ukko tosiaan on muuttunut. Tällä kertaa paine ei ollut kohdistunut taakse vaan eteen. Kokeilemme ensi kerralla leveämpää kaarta. Jäin hieman miettimään, että satuloimmeko satulan kuitenkin liian eteen. Tosin Satu kokeili ratsastuksen aikana monta kertaa, että pääseväthän lavat varmasti liikkumaan.


Aiemmat satula(kokeilu)t:

Freemax-rungoton (uusi) 1. kokeilu ja 2. kokeilu
Freemax-rungoton (käytetty)
Barefoot Notting Hill -rungoton 1. kokeilu ja 2. kokeilu
Freemax-rungoton (kopio)
Trekker Master -joustorunkoinen
Kooste Wintecin sovituksesta viime syksynä2 kommenttia:

 1. Meillä on nyt testissä A.R Passionin joustorunkoinen ja tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että se saattaisi jopa pullaponin päälle istua. Ainakin heppa liikkuu todella vapautuneesti ja rennosti! Ainut mitä mietin on se, että jääkö säkätilaa tarpeeksi, mutta katsotaan nyt vielä hierojan kanssa satulaa perjantaina.

  Tsemppiä sovituksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole (todennäköisesti) ollut sopivaa satulaa käytössä koko sinä aikana, kun Ukko on meillä ollut. (Taitoja oli silloin sen verran vähän, että satulankauppiaat ovat päässeet useamman kerran hönäyttämään myymällä epäsopivan satulan.) Nyt olemme etsineet sopivaa satulaa kohta vuoden päivät, mutta ei niin ei. Olen tosin nyt kuullut yhdestä luotettavasta satulakauppiaasta, joka kulkee etelästä täällä pohjoisessa säännöllisin väliajoin.

   Itsekin olen joustorunkoista miettinyt (yhtä olemmekin jo kokeilleet), mutta en ole varma, osaanko itse sellaista sovittaa. Lisäksi olen kuullut, että satulassa olisi vaikea istua sen pompottavuuden takia. Ukolla kun ei muutenkaan ole kovin tasaiset liikkeet. :D

   Tsemppiä myös sinne! Sitä todellakin satulan sovituksessa tarvitaan.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)