lauantai 31. toukokuuta 2014

Kesäloma ja uudet elätit

Ou jee, minäkin saa nyt kuvainnollisesti kirmata kesälaitumille! Palasin hetki sitten lukion kevätjuhlista todistuksen kanssa. Opiskelut ovat sujuneet todella hyvin, ja vuosi on kulunut älyttömän nopeasti.

Myös Ukko pääsee kesälaitumelle kunhan ruoho on ehtinyt ensin kasvaa.
Lisäksi perheeseemme on tullut kolme uutta ruokittavaa ainakin nyt joksikin ajaksi. Varaston hylyllä pahvilaatikossa sanomalehtien seassa köllöttelee nimittäin kolme harakan poikasta.Olemme harventaneet talomme edustalla olevaa metsää emmekä huomanneet, että erään kuusen latvassa oli harakan pesä, ennen kuin puun jo kaatuessa alkoi kuulua poikasten hätäinen huuto. Katkaisimme latvan ja nostimme sen pystyyn, mutta pesä jäi niin matalalle, että kuka tahansa peto (esim. kissa, joita meillä tässä naapurustossa on useampi) olisi päässyt helposti poikasiin käsiksi. Emme myöskään olleet varmoja löytäisikö emo enää pesälle eikä pystyyn nostettu latva muutenkaan meinannut millään pysyä pystyssä.

Poikasia oli alunperin kuusi, mutta kolme niistä ehti kuolla alle vuorokauden sisällä puun kaatamisesta. Minusta itse asiassa tuntuu, että ne olivat jo valmiiksi huomattavasti heikompia yksilöitä. Kun kävimme ensimmäisenä päivänä heti puun kaatumisen jälkeen ruokkimassa poikasin pesään, heikommat poikaset eivät edes vaatineet ruokaa. Ne vain makasivat pesän pohjalla vahvempien poikasten alla ja taisivat jo siinä vaiheessa tehdä kuolemaa. Näin se luonnossa menee: vahvimmat selviävät. Seuraavana aamuna heitimme kuolleet poikaset pois pesästä ja siirsimme eloon jääneet pahvilaatikkoon.

Nyt olemme ruokkineet poikasia pahvilatikkoon torstai-illasta lähtien. Sanomalehdet tätyy vaihtaa päivittäin, ja poikasia täytyy ruokkia useamman kerran päivässä. Heti, kun lähestymme varostoa, sieltä alkaa kuulua vaativa, kimeä ääni, ja laatikosta löytyy kolme suuta ammollaan.

RUOKAA!

Ruokinta tapahtuu lusikalla ja hanskat kädessä totta kai, ettei tule mitään tauteta. 

Poikaset kasvavat silmissä, joten ei varmastikaan mene aikaakaan, kun ne lähtevät pesästä. Tarkoitus olisi seurata täällä blogin puolella poikasten kehittymistä lentokykyisiksi saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)