maanantai 5. toukokuuta 2014

Ikää karttuu

5.5.2001 syntyi lämminverinen orivarsa. Eläinlääkäri totesi sen omistajille, että, oletteko väärä uraa varsalle valitsemassa, kun silloin vielä pieni Ukko-varsa laukkaili iloisesti tarhassaan kakkakasojen yli. Ravihevosen ammatin oripoika kuitenkin itselleen omaksui ja ura jatkui aina vuoteen 2010, kunnes hankoside vaurioitui ruunan ollessa vasta 9-vuotias.

10-vuotiaan Ukon elämässä alkoivat puhaltaa uudet tuulet, kun kaksi nuorta tyttöä otti sen huollettavakseen. Ruuna onkin kokenut viimeisen kolmen vuoden aikana valtavia muutoksia elämässään. Ensinnäkin jo se, että se on muuttanut pois syntymätalliltaan tuttujen kasvattajaomistajiensa luota. Kuorimittava ravihevosen kilpaura on puolestaan vaihtunut kuolaimettomaan ratsastukseen, hippaleikkeihin, agilityyn, jalkapalloiluun jne. Harrastehevosen elämään. Se on myös saanut tutustua hevosystäviin aidan samalla puolella.Tänään mittariin napsahtaa 13 vuotta. Totuushan on se, että ikä alkaa jo pikkuhiljaa näkyä. Ruunalla on kuitenkin paljon vaatinut ravihevosen elämä takana. Mieli on kuitenkin edelleen yhtä terävä kuin nuorella hevosella, vaikkakin iän tuoma kokemus on tuonut siihen viisautta.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa että Ukko päätyi teille. Paljon onnea Ukolle ja teille yhteiseen tulevaisuuteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Välillä tuntuu, että kunhan vauhtiin pääsee, Ukko on kuin nuori oripoika. Tosin tämä taitaa olla ravureille aika tyypillistä, ei nimittäin taida Skinylläkään paljoa jalka painaa vauhdikkailla maastolenkeillä. ;)

   Poista
 2. Onnea Ukolle ja teille paljon yhteisiä vuosia vielä! :)

  VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)