maanantai 3. helmikuuta 2014

Verinäytetulokset

Joulukuu 2013


Lue Ukon iho-oireilun historiasta täältä.

Viime viikolla minulla ei ollut normaalikoulua ollenkaan, koska meillä on koeviikko menossa. Se jatkuu vielä tänäänkin, mutta ei onneksi minun osaltani. Pidennetty viikonloppu on ihan mukava juttu ennen seuraavan jakson alkua. Ajatella, että lukuvuotta on jäljellä enää kaksi jaksoa! Aika menee niin nopeasti.

Verinäytetulokset tulivat jo lähes kaksi viikkoa sitten, mutta kokeisiin luvun ja tallilla käymisen ohella en ole valitettavasti ehtinyt niitä päivittämään tänne. Näytteen tutkimiseen meni aikaa noin viikon verran. Sen mukaan kaikki muut arvot olivat viitearvojen sisällä paitsi rasva-arvot ja eosinofiilit, jotka molemmat olivat koholla. Eläinlääkäri kuitenkin totesi, että, koska Ukko ei syö toistaiseksi mitään muuta kuin heinää, rasva-arvot eivät ole liian korkeat. Jos Ukko söisi väkirehuja, ne olisivat liian korkeat. Tässä herää kuitenkin itselläni kysymys siitä, että, pystyykö Ukko enää syömään öljyä, jos rasva-arvot ovat jo pelkällä heinäruokinnalla koholla. Tämä asia täytyy varmistaa vielä eläinlääkäriltä. Eosinofiilien määrän lisääntyminen puolestaan viittaa eläinlääkärin mukaan lievään allergiaan. Niinpä Ukolle määrättiin kortisoonikuuri asiaa varmistamaan.

Aloitimme kortisoonikuurin sunnuntaina 26.1. Ensimmäiset kuusi päivää Ukko sai isompaa annosta, siitä seuraavat kuusi päivää Ukko on saanut pienempää määrää, ja perjantaina määrää pienennetään vielä entisestään seuraavaksi kuudeksi päiväksi. Sen jälkeen kuuri on syötetty.

Jo heti seuraavana päivänä kuurin aloittamisesta Ukon ihossa ei ollut tietoakaan paukamista. Kuurin päätyttyä on vain toivottava, etteivät paukamat tule enää takaisin. Sehän olisi kaikista helpointa. Silloin tietäisimme, että jokin on joskus aiheuttanut Ukolle tulehduksen, joka ei ole missään vaiheessa parantunut. Jos patit tulevat puolestaan takaisin, Ukko altistuu edelleen jollekin, joka aiheuttaa sille allergisen reaktion. Nyt on kuitenkin vielä turhaa alkaa spekuloimaan. Odotetaan nyt ensin ihan rauhassa, mitä tapahtuu, kun kuuri päättyy.


Karva näyttää ihan silkkiseltä ilman patteja. Jokin aika sitten selkä oli ihan muhkuroinen valtavien pattien takia. 


1 kommentti:

  1. Ainakin on ihanaa että kortisoni puri patteihin, hienoa! Asia kerrallaan, kyllä se siitä tosiaan sitten selkiytyy.

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)