tiistai 21. tammikuuta 2014

Kaviokuvia

Tammikuu 2014


Ensimmäisenä jalan ja ihon kuulumiset. Jalka voi hyvin. Se on parantanut täysin ja Ukolla riittäisi energiaa vaikka muille jakaa. Ihon suhteen ei ole tapahtunut edistystä. Se oireilee edelleen kovasti eikä väkirehujen pois jättäminen ja pelkän kuivaheinän syöttäminen ole auttanut. Olemme ottaneet Ukosta verinäytteet ja toimittaneet ne klinikalle, mutta vasta osa tuloksista on tullut. Palaan siis asiaan kunhan saamme loputkin. Toivon niin kovasti, että syy löytyisi. Harja kutisee eikä Ukko pidä pattien käsittelystä. Selkäänkään ei tohdi mennä, koska se on täynnä paukamia. Siksi Ukko on varmaan ollut niin pahantuulinen selkäännousutilanteessa viime aikoina, koska karvan taittuminen tuntuu varmasti todella epämiellyttävältä pateissa. Nyt vain kaikilla sormet ja varpaat pystyyn!

Viime viikon torstaina (16.1.) Ukolla oli kengitys. Viime kengityksestä oli jo lähes kymmenen viikkoa, mutta kaviot eivät näyttäneet vieläkään siltä, että ne olisivat välttämättä olleet kengityksen tarpeessa. Kengittäjän mukaan kymmenen viikkoa on Ukolle oikein hyvä kengitysväli kavion rauhallisen kasvun takia. 

Kaviot viime kengityksen jälkeen 11.11.2013:
Kaviot 15.1.2014 lähes kymmenen viikkoa viime kengityksen jälkeen:
Kaviot 16.1.2014 heti kengityksen jälkeen:


6 kommenttia:

 1. miksi ukolla on sivukäänne kengät takana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska se laahaa jonkin verran takasiaan. Ukko ei osaa eikä kykene liikkumaan vielä oikein käyttäen ponnekkaasti takaosaansa.

   Poista
  2. Minä en tiiä kengityksistä yhtään mitään mutta mulla ois semmonen kutina että takasiin laitetaankin monesti sivukäännekengät..?

   Poista
  3. Joo, niin minustakin. Ukolla on ollut myös etukäännetakakengät, mutta se etukäänne kuluu sen verran paljon, että on parempi käyttää sivukäännekenkiä.

   Poista
 2. Ihanaa että jalka voi hyvin ja kengitykseenkin on löytynyt jonkinlainen tasapaino. Kyllä oli kuule lähellä ettei meilläkin kengitetty kun oli syksyn niin hirveet kelit.

  Pidän peukkuja vielä iho-oireilun selviäimiseen ja hoitoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Täälläkin oli suurin piirtein joka toinen päivä plussan puolella ja joka toinen päivä miinuksen puolella. Lauhat kelit jatkuivat juuri niin vähän aikaa, etteivät lumet ehtineet sulaa ja sitten tulikin pakkanen. Tuloksena kauheat kaljamakelit. Meidänkin tallillamme on useampi kengätön. Yhdelle laitettiin kengät jalkaan, mutta muiden osalta selvittiin tarhapaikkoja vaihtamalla.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)